Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-15 09:41:00

"Mi diktáljuk a feltételeket" Üzentek a pedagógus tüntetés szervezői

A Népszabadság megkérdezte az oktatáspolitikát keményen bíráló demonstráció főbb szereplőit arról, hogyan folytatják a tiltakozó akciósorozatot.

"Mi diktáljuk a feltételeket" Üzentek a pedagógus tüntetés szervezői

Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egyik képviselője, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a lapnak elmondta, kedden összeül a Civil Közoktatási Platform, ahol a valódi szereplők egyeztetnek a "hogyan továbbról". Az igazgató elárulta, hamarosan életre hívják az Alternatív Köznevelési Kerekasztalt. 

pukli istvánPukli István

"Ott mi diktáljuk a feltételeket, s mi határozzuk meg, melyek a legsürgősebb intézkedések" - fogalmazott. 

pilz olivérPilz Olivér

Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke azt nyilatkozta: "Most a szakmának pontról pontra meg kell fogalmaznia az elvárásait."

sándor máriaSándor Mária

Sándor Mária szerint nem lehet elfogadni az olyan válaszokat, amelyet például Orbán Viktor adott a Klikkel kapcsolatban, vagyis, hogy 2018-ig szó sem eshet a megszüntetéséről. "Nem hátrálunk, amíg el nem érjük a céljainkat" - fogalmazott. 

mendrey lászlóMendrey László

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke azt nyilatkozta a lapnak, hogy meg kell változtatni a köznevelési törvényt. "A kormány vagy önszántából kész erre, érezve például a szombati tüntetés, az összefogás erejét, vagy rá kell kényszeríteni" - vélekedett Mendrey.

Ajánlom

További belföldi híreink