Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-13 15:11:00

Betonba öntve találhatták meg a volt fideszes képviselő áldozatát?

Több mint két évvel ezelőtt eltűnt személy megölése miatt a rendőrség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki Gál Rolandot, Dunaújváros fideszes önkormányzati képviselőjét.

Gált csütörtök reggel lakásán vették őrizetbe, felesége és kisgyermeke mellől bilincsben vitték el a rendőrök – írja a Blikk.

A rendőrség annyit közölt, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

„Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, egyiknek Sz. J., a másiknak G. R. a monogramja, mindkettő ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás”

– közölte a sajtóosztály.

A lehetséges áldozatról annyit tudni, hogy M. Antal vállalkozóról van szó. A férfinak 2013-ban veszett nyoma, eltűnés miatt körözték a hatóságok.

A lap szerint a nyomozók és szakértők szerda este jelentek meg a Petőfi utca egyik elhagyatott portáján. Az utcát lezárták, és többórás kutatás után itt találták meg állítólag a keresett férfi maradványait elásva és bebetonozva – mondta a Blikknek az egyik közelben lakó szomszéd. A halál pontos körülményeit vizsgálják.

Felfüggesztették

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. Azt mondta: ha Gál Rolandot bíróság elítéli, akkor ezt véglegesítik a felfüggesztést, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá". Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben - tette hozzá Kósa Lajos.

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók