Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-13 16:38:00

2018-ig biztos, hogy marad a Klik

Orbán Viktor elmondása szerint a választásokat követően napirendre lehet venni a szervezet átalakítását – írja az Index.

A Fidesz-frakció több képviselője is kritizálta a Klik működését a Lillafüreden tartott kihelyezett frakcióülésen. A héten lezajlott zártkörű rendezvényen a miniszterelnök azzal nyugtatta párttársait, hogy 2018 után megvizsgálják, érdemes-e fenntartani a szervezetet – írja a lap.

A frakcióülésen állítólag felmerült, hogy a kormányzati létszámleépítés, és intézmény-megszüntetés keretében a Klik-et is fel kellene számolni, és vissza kellene térni ahhoz a korábbi elképzeléshez, amely a kormányhivatalokhoz utalta volna az oktatási intézmények felügyeletét és így a Klik feladatait is.

A miniszterelnök a felvetésre leszögezte, 2018 előtt nem jöhet szóba a Klik feldarabolása. A következő két évben a már listába foglalt minisztériumi háttérintézmények ügyét kell elrendezni.

A lap forrásai szerint ugyanakkor Orbán azt is érzékeltette, hogy a 2018-as választásokat követően napirendre lehet venni a szervezet átalakítását, megszüntetését.

MTI

További belföldi híreink