Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-13 14:43:00

Verekedés a Fidelitas disznóvágásán

A múlt hétvégén Füzesgyarmaton bulizott a Fidelitas, ahol két ember komolyabban megsérült.

„Nem szokásom kommenteket írni ezeken a fórumokon, de ami ma hajnalban Á.-val és velem történt az egész egyszerűen nem maradhat szó nélkül. Olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy Magyarország polgári pártjának ifjúsági szervezetében, de egy sarki kocsmában sem történhetnek meg normális helyzetben.”

A 444.hu cikke szerint így kezdődik egy beszámoló, ami egy fidelitasos zárt fórumon jelent meg a füzesgyarmati „wellness disznóvágás” nevű rendezvényről. A balhé kötekedéssel kezdődött, aztán több résztvevős verekedéssé fajult.

A leírás szerint ez történt:

„(...) felállt a székéből és szabályszerűen nekiesett Á.-nak, aki a második lökés után földre került, nekiesett az egyik széknek, ahonnan egy üres sörösüveg leesett és szilánkokra tört, elvágta Á. kezét (...) a karjával befogta a nyakát és elkezdte szorítani (...) nekem esett, és az egyik kezével ő is szorította torkomat. Gyakorlatilag 20 másodpercig nem kaptam levegőt.”

A beszámoló írója, és egy másik fidelitasos is komolyabban megsérültek – írja a lap.

A 444.hu úgy tudja, a verekedés azért kezdődött, mert a két megsérült fidelitasos Kurucz Dániel volt budapesti elnök köréhez tartoznak. Ez a kör élesen szemben áll a jelenlegi vezetéssel. Kurucz maga nem volt ott az eseményen, ahogy Böröcz László elnök sem.

A két sértett másnap otthagyta a bulit, este jelent meg ez a beszámoló egy zárt fórumban, ahonnan gyorsan le is törölték. Ezután egy körlevél indult a bulin történtekről.

Úgy tudni, az eset után a sértettek a Fidesz alelnökeihez fordultak, mert azt szeretnék, ha a párt etikai bizottsága elé kerülne az ügy. A lap többször kereste az üggyel kapcsolatban Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét, de nem érték el.

Böröcz László a belső levelezésben azt írta,

„semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerálok a Fidelitason belül sem”

illetve „bárki, aki agresszív cselekedetet követ el, az az alapszabály szellemében kizárásra kerül."

atv.hu

További belföldi híreink