Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-12 21:51:00

Újabb gimnázium akar változásokat az oktatásban

A Városmajori Gimnázium diákjai nyílt levelet írtak a közoktatás problémáiról.

A Városmajori Gimnázium nevelőtestülete már korábban csatlakozott a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, most pedig a diákok - 86 százalékuk nevében - közzétettek egy nyílt levelet – írja a vs.hu.

Szerintük a legfontosabb probléma a tananyag mennyisége és minősége: a gyakorlati tudással szemben a lexikai van túlsúlyban, holott ennek ellenkezőjére volna szükség. Szerintük a terhelés is túl nagy.

„A túlterheltség következtében két véglet alakul ki a tanulók körében: vannak, akik túlhajtják magukat, és mindennapjaikat a stressz tölti ki, míg mások feladják és érdeklődésüket vesztik, demotiváltak lesznek.”

Javaslatuk szerint a tananyag és az óraszám csökkentésével lehetne orvosolni a problémát és a tantárgyakat is össze kellene hangolni, hogy jobban átlássák az összefüggéseket.

Új, az „életre nevelő” tantárgyakat pedig szívesen látnának, mint a társadalomismeret, pszichológia, pénzügyi és gazdasági ismeretek, retorika és tanulásmódszertan.

A levélben kiállnak a tanárok mellett: fontosnak tartják az ő megbecsülésüket, és a megfelelő munkakörülmények biztosítását, az oktatásra szerintük is több pénz kell.

A diákok javaslatairól bővebben itt olvashat.

atv.hu

További belföldi híreink