Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-12 14:54:00

Rendőrök érdeklődnek a tüntetni készülő tanárok után

Egy Szabolcs megyei iskolában állítólag két alkalommal is megkérdezték, kik azok a pedagógusok, akik részt vesznek a tüntetéseken. A rendőrség később azt közölte: az iskolarendőr csak magánbeszélgetést folytatott az igazgatóval.

Érdekes dolgok történnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsály községben. Az egyik helyi pedagógus szerint rendőrök érdeklőnek azok után a tanárok után, akik részt kívánnak venni az országos demonstrációkon. Bodnár Barnabás arról számolt be az atv.hu-nak, hogy a múlt heti miskolci pedagógustüntetés előtt rendőrök jelentek meg a Maróthy János Általános Iskola igazgatójánál, és arról kérdezősködtek, készül-e valaki a másnapi demonstrációra.


„Ezt követően volt egy tantestületi értekezletünk, ahol ott volt a megyei közgyűlési tag is, akitől megkértem, nézzen már utána a történetnek.


Ha én előre tudtam volna ezt, akkor beteget jelentek, és elutazok a tüntetésre” – mesélte a felháborodott pedagógus.

Hozzátette: az értekezletről jegyzőkönyv készült, ami bizonyítja az igazát. Elmondása szerint ma az iskolarendőr látogatta meg az oktatási intézményt, és arra volt kíváncsi, ki utazik szombaton Budapestre. A pedagógus ezután kereste az önkormányzatot. Ők állítólag arról tájékoztatták, hogy hatóság emberei csak amiatt érdeklődtek, hogy kell-e biztosítani az utat.

Nem azért kérdezték

Portálunk megkereste az iskola igazgatóját, Kicska Józsefet, aki nem cáfolta a rendőrök látogatását. Szerinte azonban nem arra voltak kíváncsiak, hogy ki vesz részt a tüntetésen, hanem hogy egyáltalán megy-e valaki. „Állítólag volt olyan, hogy a parlamentnél tüntettek az egyik önkormányzat által odaszállított dolgozók, és nem jelentették be. Ezért ki van adva a rendőrségnek, hogy ha ilyen van, akkor arról tudjanak” – magyarázta az iskola vezetője.

Természetesen kerestük a Rozsályi Rendőrőrsöt is az ügyben, ahol nem tudtak tájékoztatást adni, és a Nyíregyháza Rendőrkapitánysághoz irányítottak. Itt nem tudtuk elérni a sajtóosztályt, ezért emailben tettük fel a kérdéseinket, amennyiben érkezik válasz, azonnal frissítjük a cikket.

Tüntetnek

Szombatra országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága a fővárosba a Kossuth Lajos térre, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve. Múlt hét szerdán Miskolcon demonstráltak a kormány közoktatási politikája ellen, az eseményen ezrek vettek részt.

A borsodi megyeszékhely Herman Ottó Gimnáziumának nevelőtestülete januárban nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatási rendszer olyan súlyos problémákkal küzd, amelyek orvoslása nem halasztható tovább. Eddig több mint 700 intézmény csatlakozott hozzájuk.

Frissítve: 2016. február 12. 21:47


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki "Nem érdeklődnek rendőrök a tüntetni készülő tanárok után" címmel. Mint írják, "a rendelkezésre álló adatok szerint a rozsályi körzeti megbízott, mint a helyi oktatási intézmény iskolarendőre magánbeszélgetést folytatott az igazgatóval, melynek során a tervezett demonstrációval kapcsolatos kérdéskör is felmerült. A cikk alapján a megyei rendőrfőkapitány teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el."

Ajánlom

További belföldi híreink