Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-12 09:54:00

Emberölés gyanújával letartóztatták a fideszes képviselőt

Több mint két évvel ezelőtt eltűnt személy megölése miatt letartóztattak két férfit, köztük egy fideszes képviselőt, Gál Rolandot - tudta meg az Index.

A hírt követően a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland önkormányzati képviselő önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt, az önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról. Hozzátették, hogy minden további, felmerülő kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárultáig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást.

Felfüggesztették

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. Azt mondta: ha Gál Rolandot bíróság elítéli, akkor ezt véglegesítik a felfüggesztést, tehát "semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá". Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben - tette hozzá Kósa Lajos.

Az index.hu a Castellum.do portál értesülésére hivatkozva pénteken azt írta, hogy a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a Tolna megyei rendőrség a honlapján.


Gréczy Zsolt, a DK szóvivője egy mai sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland neve nem ismeretlen a pártja előtt. „Egy bírósági végzés részletes bemutatásával bizonyítottuk, hogy Gál Roland 2003-ban már kapott ügyészségi megrovást bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisításért, majd 2006-ban két vádpontban is bűnösnek találtatott, amikor egy vödör plakátragasztót borított a DK dunaújvárosi képviselőjére” – mondta a szóvivő.

A rendőrség csütörtök este közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében. A nyomozást emberölés gyanúja miatt 2016. január 5-én rendelték el.

Két gyanúsított

Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - írta közleményében a rendőrség.

A Castellum.do portál értesülése szerint az egyik érintett Gál Roland önkormányzati képviselő, a helyi közbiztonsági bizottság korábbi elnöke. Az index.hu arról írt, hogy a portál értesülését az önkormányzat egyik névtelenséget kérő képviselője megerősítette.

A duol.hu dunaújvárosi hírportál arról számolt be, hogy szerdához hasonlóan csütörtökön ismét nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök egy Petőfi utcai családi házhoz. A rendőrök először szerda hajnalban jelentek meg az ingatlannál.

atv.hu

További belföldi híreink