Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-11 21:08:00

Kirúgták a Sunderland szexbotrányba keveredett futballistáját

A Sunderland kirúgta Adam Johnsont, az együttes korábbi angol válogatott futballistáját, mivel szerdán a bíróság előtt beismerte, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt.

Kirúgták a Sunderland szexbotrányba keveredett futballistáját

A klub csütörtökön mindössze annyit közölt, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott a játékossal - írja a BBC. Hétvégén csapatával a Manchester United ellen lépett volna pályára.

A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe. Az ügy szerdai bírósági tárgyalásán két vádpontban bűnösnek vallotta magát - elismerte például, hogy egy 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolatot -, további kettőt azonban tagadott. Ezekkel kapcsolatban pénteken folytatódik a tárgyalása.

Johnson a Middlesbrough csapatában kezdte karrierját, innen igazolt át a Manchester City-hez, ahonnan 10 millió fontért került át a Sunderland együttesébe 2010-ben. 2010 és 2012 között 12 alkalommal volt az angol labdarúgó válogatott játékosa.

Klubcsapatában a szexbotránya kirobbanása óta is játszik, szombaton például ő lőtte a Sunderland szépítő gólját a Liverpool otthonában 2-2-re végződő bajnoki meccsen.

atv.hu

További belföldi híreink