Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-10 21:51:00

Kidőlt fák, megrongált tetők: Vihar csapott le a fővárosra

A szerda délutáni erős szél miatt a fővárosi tűzoltóknak tizenöt helyszínre kellett kivonulniuk öt órától este kilencig. Jellemzően terebélyes fák dőltek meg, amelyek veszélyeztették a közlekedőket, illetve több helyen háztetőket, házak oldalán lévő vakolatot bontott meg a szél.

Kidőlt fák, megrongált tetők: Vihar csapott le a fővárosra

A III. kerületben, a Bécsi úton dőlt meg egy közlekedési jelzőlámpa, amely szintén veszélyeztette a forgalmat. A tűzoltók az áramszolgáltató helyszínre érkezéséig kötelekkel akadályozták meg, hogy teljesen kidőljön a lámpaoszlop. Remeteszőlősön, a II. kerületben egy tizenöt méteres fenyőfa fordult ki a helyéből, amely fennakadást okozott a közlekedésben.

A Budakeszi út és a Szépjuhászné út kereszteződésében egy több mint tíz méter magas fa dőlt rá a felső vezetékre. A műszaki mentés idején a Budakeszi út forgalmát korlátozni kellett. A XI. kerületi Bartók Béla utcában körülbelül tizenöt négyzetméteren egy több emeletes épület oldalfalán bontotta meg a szél a vakolatot, míg a XII. kerületben, a Gaál József úton gépkocsira dőlt egy öles fa. A fát a fővárosi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók darabolták fel.

A XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában az ötödik emelet magasságában egy terasz üvegtábláit rongálta meg a szél, amelyből egy lezuhant. Elsődleges információink szerint az esetek során senki nem sérült meg.

atv.hu

További belföldi híreink