Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-09 14:14:00

Megtartják a szombati tüntetést a pedagógusok

Bár elégedetten álltak fel résztvevők a köznevelési kerekasztal mai üléséről, a szervezők nem tervezik lefújni a szombati pedagógustüntetést - tudta meg az atv.hu.

Megtartják a szombati tüntetést a pedagógusok

Ahogy arról beszámoltunk, elégedetten álltak fel a felek a köznevelési kerekasztal mai üléséről a résztvevők. A megbeszélésen döntöttek többek között arról, hogy átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő igazgatói kártyát.

Az ülés után Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke pozitívumként említette, hogy az állami oldal a legkényesebb kérdésekben sem mondott nemet, így a következő fordulókból az állam szerepéről, az intézmények autonómiájáról, gazdasági önállóságáról is beszélni tudnak.

Mendrey az atv.hu kérdésére egyértelműen kijelentette: annak ellenére, hogy jól sikerült a tárgyalás, nem látja értelmét annak, hogy elmaradjon a szombatra tervezett pedagógustüntetés.


Elmondta, a mai köznevelési kerekasztal csupán a nulladik lépés volt a megoldás irányába, és szerinte jót fog tenni a további párbeszédnek, ha a pedagógusok a hétvégi demonstráción is elmondják a véleményüket.

A szakszervezeti vezető hozzátette: szomorú, hogy Magyarországon ma az a hír, hogy a kormány leül tárgyalni az ellenzékével. Mendrey arról is beszélt portálunknak, hogy bár a kormány képviselői minden problémához konstruktívan álltak, a pedagógusbérek tekintetében egyelőre nem közeledtek az álláspontok.

atv.hu

További belföldi híreink