Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-07 16:13:00

Cikkünk nyomán: A Klik megmagyarázta, miért nincs fűtés és tanítás az iskolában

Az intézményfenntartó nem fizette ki a gázszámlát, ám szerinte mégsem a Klik a hibás, hanem a gázszolgáltató, amely figyelmeztetés nélkül kikapcsolta a gázt. Később kiderült: ez nem igaz.

Mint tegnap megírtuk, nem fizetett a Klik, ezért kikapcsolták a gázt az egyik általános iskolában.

Az atv.hu-nak helyi szülők arról számoltak be, hogy a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában pénteken a szolgáltató lekapcsolta a gázt, mert az intézményt fenntartó Klik nem egyenlítette ki a számlát. A hétfői tanítás biztosan elmarad.

Az egyik szülő lapunknak elmondta, hogy a gyereke osztályának a Facebook csoportjában próbálják megszervezni a hétfői ügyeletet.

Cikkünk nyomán az Origo megkereste a Klik-et: Az intézményfenntartó központ elismerte ugyan, hogy azért nem lesz tanítás hétfőn a fűtés nélküli Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában, mert


állami fenntartóként nem fizették ki a gázszámlát, ám egyúttal a szolgáltatót hibáztatták, amiért nem szólt, hogy kikapcsolja a gázt.

A gázszolgáltató pénteken "mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást" - panaszolta a Klik az Origónak.

Frissítve: 

Az Index megkérdezte a MET Magyarországot, akik a kereskedő cég, tőle veszi tehát a gázt a Klik, velük szemben halmozta fel a tartozást, illetve a Tigázt, a vezetékhálózat üzemeltetőjét is, hogy igaz-e, lehetséges-e, hogy nem kapott a Klik értesítést arról, hogy a tartozás miatt ki fogják kötni a gázt.

Mindkét cég azt mondta, természetesen küldtek értesítést a Kliknek.

Száraz Gábor a Tigáz sajtószóvivője az Indexnek elmondta, a Klik a MET Magyarországgal áll szerződésben. Ha a MET elrendeli az egyik ügyfelénél a szolgáltatás kikapcsolását felhalmozódott, lejárt tartozás miatt, akkor ők mint a hálózat üzemeltetői elvégzik a kikapcsolást. Törvény szerint ilyenkor egyébként nincs is mérlegelési jogkörük.

A szóvivő elmondta, a Tigáz 2015 december 2-án értesítette ki hivatalosan a Kliket a kikötésről, amit végül február 5-én ejtettek meg. A kiértesítés ilyenkor úgy működik, hogy a levélben felajánlanak 5 időpontot a kikötésre, és várják a választ, hogy melyik lenne alkalmas az ügyfélnek. Ha nem kapnak választ, akkor tovább próbálkoznak az egyeztetéssel, végül a felajánlott időpontok közül az első időpontban kimennek és elvégzik a kikötést.

Ez egy szeptemberi történet 

Az Index megkereste a MET Magyarországot is, ahol Pócs Balázs, a cég szóvivője elmondta, hogy a MET  a lejárt tartozások miatt már 2015 szeptemberében megrendelte a szolgáltatás kikapcsolását, amiről természetesen akkor ki is értesítették a Kliket. Pócs hozzátette, hogy a hétvégén megkereste őket a gyöngyösi tankerület igazgatója, és ha minden jól megy, hétfőn a Klik rendezi a tartozását, és akár már aznap visszakötheti a Tigáz a szolgáltatást.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink