Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-07 14:58:00

A Fidesz szerint a szocialisták csak hergelik a pedagógusokat

A Fidesz szerint a szocialisták több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust tettek utcára és csökkentették a fizetésüket és most sem a gyermekek vagy a pedagógusok érdeklik őket, hanem a hergelés.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke azt mondta, meg kell szüntetni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), új, kreatív iskolarendszerre van szükség, amely stresszmentes, demokratikus és fejleszti a jövőben szükséges kompetenciákat.

A Fidesz azt írta, a pedagógustüntetések mögött országszerte MSZP-s, DK-s, Együttes, PM-es, LMP-s és liberális pártaktivisták állnak. A köznevelésben ma a gyermekek az elsők, a pedagógusok pedig 50 százalékos béremelésben részesülnek, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított a kormány - olvasható a közleményben. 

Hozzátették:


az iskolákat országszerte felújítják, az ingyenes tankönyvellátással és ingyenes gyermekétkeztetéssel a szülők terheit is csökkenti a kormány.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink