Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-06 17:29:00

Exkluzív: Kovács Kokó az ATV-nek a gyilkos estéről

Kovács "Kokó" István olimpiai bajnok ökölvívó is jelen volt azon a boksz eseményen pénteken, ahol ismeretlenek tüzet nyitottak.

Exkluzív: Kovács Kokó az ATV-nek a gyilkos estéről

Mint megírtuk, lövöldözés tört ki egy bokszmeccs előtti mérlegelésen Írország fővárosában, a dublini Regency hotelben. A támadásban egy ember életét vesztette, ketten pedig megsérültek. Az esemény WBO supervisora Kovács "Kokó" István lett volna, aki részt vett a mérlegelésen is. Neki nem esett baja - a lövöldözés a főmérkőzés mérlegelése után történt. Kokó az ATV Híradónak mondta el a borzalmas este részleteit. 

"Amikor végeztünk, és visszaültünk az asztalhoz, a terem hátsó részén, a bejárati részén bejött három fegyveres, akiket én nem láttam, mert pont háttal ültem nekik, és elkezdtek lövöldözni. De aztán később kiderült, hogy célzott lövések voltak, mind a három, vagy mind a négy lövés, ami eldördült, célzott volt. Egy személyt kerestek vele, az egyik főmérkőzésen a helyi könnyűsúlyú srácnak az egyik rokonát vették célba, akit meg is öltek. Rajta kívül még ketten sérültek meg.

De az első lövés eldördülése után, miközben még javában tartott a mérlegelés, szinte mindenki azonnal pánikszerűen kirohant a vészkijáratokon. Két vészkijáraton menekült ki durván fél perc leforgása alatt 200-250 ökölvívó, menedzser, munkatárs, és még sokan mások, és aztán az utcán realizáltuk. Szerencsére nem folytatódott a vérengzés, ezzel a három-négy lövéssel véget is ért, és valahogy elmenekültek, köszönhetően annak, hogy rendőrnek voltak beöltözve. Ebből a négy gyilkosból három rendőrnek volt felöltözve, és egyelőre ismeretlen okokból a negyedik pedig nőnek, szőke parókában volt egy nagydarab férfi.

Nagyon megdöbbentő, mert mögöttünk gyakorlatilag 10 méterre dördült az első lövés. És aztán az a fajta pánik, ami úrrá lát mindenkin, azt még soha életemben nem tapasztaltam, és ilyennel még nem találkoztam. Azóta sem tért vissza a normális rend."

További részletek a videóban: 

Az egyik helyszínen tartózkodó rögzítette a lövések eldördülését, és az utána kitört pánikot.

atv.hu

További belföldi híreink