Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-05 12:57:00

2 év börtönre ítélték a HVIM tagját, amiért megfenyegette a Pride résztvevőit

Csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt két év - három év hat hónapra felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik tagját, aki 2012-ben egy nagyobb csoport tagjaként a Budapest Pride résztvevőit szidalmazta, fenyegette - tájékoztatta az atv.hu szerkesztőségét a Háttér Társaság.

2 év börtönre ítélték a HVIM tagját, amiért megfenyegette a Pride résztvevőit

Az incidens még a 2012-es Budapest Pride felvonuláson történt, amikor egy 8-10 fős társaság inzultálta a felvonulás végeztével távozó résztvevőket. 

"A fekete ruhát és szélsőjobboldali jelképeket viselő csoport tagjai a kordonon kívül “Mocskos buzik!” skandálása közben a távozókat inzultálták, volt akit megrúgtak, megütöttek, másnak a ruháját rángatták, lufiját lyukasztották ki" - áll a közleményben. A rendőri intézkedés során két személyt előállítottak. 

A bíróság az ítélethirdetéskor kijelentette: “a véleménynyilvánítás szabadsága nem korlátlan. A korlátját elsősorban a másik ember szuverenitása, szabadsága, biztonsága, biztonságérzete képezi."

Az ítélet nem jogerős. 

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink