Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-03 10:41:00

Pedagógustüntetés: Megfenyegették az óvodákat?

A Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára szerint megfenyegették az óvodákat, hogy komoly következményei lesznek ha részt vesznek a mai demonstráción. Miskolc önkormányzata cáfol.

(A beszélgetés 2:00-tól kezdődik a videóban.)

Csabalik Zsuzsanna szerint lehetetlen előre megjósolni, hogy mennyien fognak részt venni az esti tüntetésen, Miskolcon. A pedagógus az ATV Start című műsorában elmondta: rengeteg visszajelzést kapnak, ami alapján arra számítanak, hogy sokan lesznek a „fogadóórán”. A középiskolai tanár hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy országszerte több településen is aktivizálják magukat a pedagógusok, hiszen a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos problémák.

Azzal kapcsolatban, hogy van-e a pedagógusokban félelem amiatt, hogy következményei lesznek a kiállásuknak Csabalik Zsuzsanna elmondta:


konkrétan tud arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a ma esti demonstrációra.

Az óvodák egyébként önkormányzati fenntartás alatt állnak, tette hozzá a pedagógus. „Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán” – hangsúlyozta Csabalik Zsuzsanna.

Miskolc Önkormányzata visszautasítja a vádakat

Csabalik Zsuzsanna ATV-s interjúja után közleményt adott ki a miskolci önkormányzat. Azt írják, értetlenül állnak a Pedagógusok Szakszervezetének helyi titkárhelyettesének állítása előtt.

„Az önkormányzat semmilyen módon nem gyakorol nyomást a pedagógusokra, hogy demokratikus jogaikkal éljenek. A felvetés azért is érthetetlen, mert a demonstráció az iskolai közoktatásról szól, nem az óvodákról” – írják. Hozzáteszik, hogy határozottan visszautasítják a szakszervezeti tisztségviselő állítását.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink