Itthon

Azt tanácsolják Balognak, költözzön Észak-Koreába

Budaörsön is százak demonstráltak
február. 3. szerda 19:54

Az atv.hu olvasója szerint Budaörsön nagyjából félezer ember vett részt a fáklyás felvonuláson. A rendezvényen felszólalt Wittinghoff Tamás polgármester és Tollner József, a PDSZ elnökségi tagja, aki felolvasta a pedagógusok követeléseit. A demonstráción egyébként Mécs Imre is részt vett.

"Nem a hőbörgés volt a fő szempont"
február. 3. szerda 19:20

Véget ér a miskolci demonstráció
február. 3. szerda 18:57

Csabalik Gyuláné a tüntetés főszervezője csillagos ötösre értékelte a demonstrációt és reményét fejezte ki, hogy az elhangzottak valódi meghallgatásra találnak. 

Kiürült a Szabadság tér
február. 3. szerda 18:53

Az ATV budapesti tudósítója elmondta, hogy a Szabadság tér mostanra teljesen kiürült, de egy órával ezelőtt még több százan tüntettek. Elhangzottak a követeléseik, és szolidaritást vállaltak a többi demonstrálóval, illetve a szervezőkkel. 

Lassan Miskolcon is véget ér a tüntetés
február. 3. szerda 18:52

Miskolcon lassan véget ér a tüntetés – jelentette az ATV helyszíni tudósítója. A rendőrség szerint 5000-en vettek részt a megmozduláson. A helyiek azt mondták, nem tudják, mikor láttak ekkora tömeget egy demonstráláson. 

Szakadó esőben is összegyűltek
február. 3. szerda 18:48

Közel százan vettek részt a veszprémi fogadóórán, ahol csendes demonstrációt tartottak a szakadó esőben.

A PSZ bojkottálja a kerekasztalt
február. 3. szerda 18:40

Az ATV miskolci tudósítójának a jelenlévő PSZ tagok azt mondták, hogy bojkottálni fogják a jövő heti kerekasztalt. Ennek okairól Mendrey László beszélt, aki szerint a megbeszélésre nem hívták meg a kormánykritikus hangokat. 

Lassan véget ér a miskolci demonstráció is.

Sopronban 60 ember demonstrált
február. 3. szerda 18:34

Sopronban, a Széchenyi téren, a KLIK irodája előtt mintegy hatvanan demonstráltak szerdán kora este. Az esőben Jakál Adrienn, PM soproni elnöke, a város kulturális és oktatási bizottságának tagja és a szerdai megmozdulás helyi szervezője szólt az esernyős hallgatóságoz - írja a Kisalföld.

Fotó: mindenamisopron.hu

Jakál többek között arról beszélt, hogy a szinte megvalósíthatatlan reformoknak nevezett szabályokkal, átgondolatlan oktatáspolitikával a gyermekeink jövőjét, és ezzel az ország jövőjét kockáztatják. "Nem hagyhatjuk, hogy a fiatalokat gúzsba kössék, megbéklyózzák, akár röghöz kötéssel, akár pöffeszkedő hivatalos ideológiákkal" - mondta.

Véget ért a budapesti tüntetés
február. 3. szerda 18:31

Budapesten, a Szabadság téren véget ért a tüntetés. Nagyjából 600-800-an vettek részt rajta. 

Forrás: MTI

Tíz nap múlva folytatják
február. 3. szerda 18:22

„A pedagógusok nagyobb felelősséget éreznek a gyermekek jövője iránt, mint azok, akik az országot irányítják” – mondta Galló. Hozzátette, hogy nem állhatnak meg a mai napnál, és mindenkit felszólított, hogy csatlakozzanak a február 13-ára tervezett demonstrációhoz.