Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-03 09:17:00

"Megdöbbentő, vállalhatatlan": Lázár bezáratná az állami hivatalt

Egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon Lázár János élesen kritizálta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, amelyet szerinte be kellene zárni - értesült a hvg.hu.

"Megdöbbentő, vállalhatatlan": Lázár bezáratná az állami hivatalt

A portál úgy tudja, az ominózus kijelentéseket a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kedd esti hódmezővásárhelyi lakossági fórumon tette, ahol egy gazda elpanaszolta neki az ügyét. 

"Fiatal Gazda pályázatot nyújtottunk be, de azt írták vissza, hogy üres papírokat küldtünk be" - mesélte a gazda, aki már a második fellebbezést nyújtotta be a hivatalhoz, mivel a MVH szerint csak üres papírokat küldött be. Az értesítés hiányában a férfi elesett attól a lehetőségtől, hogy az őszi földárveréseken földet vásároljon. A férfi hosszas telefonálgatás után derítette csak ki, hogy a hivatal nem fogadta el a pályázatát, hiszen az MVH szerint a hivatalnak nem kötelessége felhívni az ügyfelet. 

"Ez a válasz önmagában alkalmas arra, hogy bezárják a hivatalt" – jelentette ki erre Lázár János. A miniszter emlékeztetett arra a 2010-es ügyre, amikor bilincsben vitték el az MVH munkatársait, amiért a vád szerint maguknak utalták ki a visszamaradt földek után járó támogatásokat. 

"Nem tudok úgy beszélni, hogy ne bosszantsam fel magam, mert látom, mivel Hódmezővásárhelyen megnéztem az összes fellebbezést, hogy pár négyzetméteres elírások miatt milliós földalapú támogatásokat veszítettek el. Én mindenkinek megpróbálok igazat adni méltányosan másodfokú eljáró hatóságként, amennyire ezt a jogszabályok engedik. Már törvénymódosításra is javaslatot tettem. Ez a szervezet nem hajlandó a magyar gazdatársadalom támogatására, ezért a megszüntetése meggyőződésem szerint egy fontos dolog" - fogalmazott Lázár. 

"Látom, milyen ügyekben tolnak ki a gazdákkal, megalázó, minősíthetetlen eljárás van, a legkisebb hibának is súlyos százezres, milliós következményei vannak. Visszaélnek a hatalmukkal. Itt rendszerváltásra van szükség, amit rövidesen végre kell hajtani. Az MVH nem a magyar gazdák érdekeit védi, hanem az MVH az Európai Unió pénzét védi a magyar gazdáktól, ez egészen megdöbbentő, vállalhatatlan." - tette hozzá.

Lázár János szerdán személyesen is fogadja a panaszt tevő magyar gazdát. 

atv.hu

További belföldi híreink