Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-03 05:10:00

Hack: a Fidesz hecckampánnyal tereli el a figyelmet az oktatásról

A hazáért felelősséget érző, komoly emberek látják, hogy a terrorvészhelyzet nem más, mint egy műbalhé, nem a megoldáskeresés a kormány szándéka – ezt Hack Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A jogász szerint ez egy elképesztő javaslat, úgy megfosztani a lakosságot az alapjogaitól, hogy azt sem tudjuk, miről van szó. A szakember kijelentette: nyilvánvalóan az lenne a megoldás, hogy a külföldi fegyveres támadásról szóló passzusba be kellene helyezni a terrorcselekmény fogalmát is. Hozzátette:


a kormánynak minden felhatalmazása megvan ahhoz, hogy terrorcselekmény esetén is megfelelően lépjen.

A bíróságok munkáját megkérdőjelező kormányzati kijelentésekkel kapcsolatban azt mondta: az igazságszolgáltatás a körülményekhez képest a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, azon lehetne változtatni, hogy a bírósági ítéleteket jó lenne az elején közérthetően összefoglalni, ugyanis nem elég jó döntést hozni, azt érthetővé kellene tenni.

A jogász szerint az Egyesült Államokban is vannak komoly felháborodások bírósági döntések miatt, de itthon most a politika szólal meg nagyon erősen egyes ügyekben, méghozzá nem jogerős ügyekben. A szakember elmondta: ha másodfokon megváltoznak ezek az ítéletek, akkor ott lesz a kérdőjel az emberekben, hogy ez a politikai kijelentések miatt történt meg. Hozzátette:


Németh Szilárd a kijelentéseivel a másod és harmadfokon eljáró bíróságok munkáját lehetetlenítette el. 

A probléma az, hogy az úgynevezett igazságtételi ügyekben az ügyészség által prezentált vádak nem állnak stabil talajon, a Fidesz pedig az ügyészség szócsövévé válik – magyarázta.

Hack Péter kijelentette: a bíróság természetesen törekszik az igazság teljes kiderítésére, de az igazság megismerése egy nagyon bonyolult folyamat. A jogász hangsúlyozta: akik most fel vannak háborodva az ítéleteken, azok nézzék meg a 12 dühös ember című filmet. A szakember elmondta:


a Fidesz fontos dolgokról próbálja elterelni a figyelmet, miközben komoly gondok vannak az oktatásban és az egészségügyben, erről a valóságról is tereli a figyelmet a kormány ezzel a hecckampánnyal.

Hozzátette: a Németh Szilárd által tett kijelentések az általa is megszavazott Alaptörvény több pontjával sem összeegyeztethető. Egy épelméjű befektető nem fog idejönni Magyarországra munkahelyeket teremteni, ha itthon a kormányzópárt alelnöke mondja meg, hogy mi az igazság – fogalmazott.

Hack Péter szerint azok az illiberális államok, amelyekben bíztunk, például Azerbajdzsán, amelynek egy terroristát is kiadtunk, már az IMF segítségét kéri és Törökországban, valamint Oroszországban sem rózsás a helyzet. 

atv.hu

További belföldi híreink