Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-01 21:00:00

Orbán szerint Simicska embere jól végzi a munkáját

A jövőben a nemzeti közműszolgáltató ügyfélszolgálatai akár a postára is beköltözhetnek – erről Németh Lászlóné beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint, ha nagyjából két év múlva feláll a rendszer, bizonyos ügyeket akár a kormányablaknál is el lehet intézni, például lakcímkártya igénylésekor a gázóra átírását.

A politikus elmondta: amikor létrehozták a Nemzeti Közműszolgáltatót, akkor megígérték, hogy megtartják a rezsicsökkentést, és további csökkentésekre törekednek. A Miniszterelnökség államtitkára elmondta:

októberre a közműszolgáltató gáz üzletágának már 3,4 millió fogyasztója lesz, ez az ideális méret, ez egy kiegyenlített fogyasztói kör.

A politikus szerint a gázár fele az úgynevezett molekulaár, míg a másik része működtetésre megy el, de a közműszolgáltató ki tud használni állami infrastruktúrát is, ami csökkentheti a kiadásokat. Csökkenni fognak a menedzsment díjak is - fogalmazott.

Németh Lászlóné kijelentette: nagyságrendileg 6,5 milliárd forintos megtakarítást lehet elérni az új rendszernek köszönhetően. Az államtitkár hangsúlyozta: a racionális működtetésből sok minden lehetséges, a gáz üzletágban már úgy sikerült zárni az évet, hogy 5 milliárdot karbantartásra tudtak fordítani. A politikus elmondta: ez az összeg elegendő, ennél nagyobb beruházás nem szükséges a karbantartásra.


Hozzátette, a folyamatos működési költség megadja a szükséges keretet, de ha sikerül a fizetési szokásokat megváltoztatni, átvezetik az embereket az elektronikus fizetésre, és javítanak a behajtáson, az is plusz 5-5,5 milliárd forintot jelenthet. A nemzeti közműszolgáltató egy ponton túl szigorúbb lesz a behajtás tekintetében, addig viszont mindent megtesznek, hogy segítsenek a fogyasztóknak – magyarázta.

Németh Lászlóné szerint

a szociálisan nehéz helyzetben lévők adósságának kezelése nehéz kérdés, ezen is folyamatosan dolgoznak.

A Miniszterelnökség államtitkára elmondta: nemrég átvettek egy egyetemes szolgáltatót, amely saját kézbesítő hálózatot üzemeltetett, ahol 3 forinttal többe került egy levél kézbesítése, mint a postánál.

A politikus kijelentette: nagyjából 90 milliárd forintot költöttek a szolgáltatók megvételére.

Nem lesz gázáremelés, ebben biztos vagyok - fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy sokan azt mondják róla, Simicska Lajos embere, mégis a helyén maradhatott, Németh Lászlóné azt mondta: „lehet, hogy akkor jól végzem a munkám." Az államtitkár szerint a miniszterelnök ismeri őt is, és a korábbi munkáját is. A politikus elmondta: jó érzés azt gondolni, hogy a kormányfő elégedett a munkájával és ezért nem váltja le.

atv.hu

További belföldi híreink