Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-02 05:10:00

CSOK: Februárban országos road-show indul

Február elsejétől a takarékok országszerte közel 1500 fiókjában elérhetővé vált a családok otthonteremtési kedvezményéhez (CSOK) igényelhető államilag támogatott kedvezményes hiteltermék - közölte a Takarékbank hétfőn az MTI-vel.

CSOK: Februárban országos road-show indul

A közlemény ismerteti: a Takarék 10+10 otthonteremtő kamattámogatott hitel keretében a háromgyerekes, vagy három gyermeket vállaló családok az új ingatlan építéséhez vagy vásárlásához igényelt 10 millió forintos csok mellé 10 millió forint összegű hitelt is felvehetnek maximum 25 éves futamidővel és fix 3 százalékos kamattal.

A takarékoknál a CSOK önmagában és hitellel együtt is igényelhető.

A lakáscél megvalósításához szükséges források vizsgálatakor a szövetkezeti hitelintézetek önerőként számítják be a CSOK keretében odaítélhető támogatást. A 2016. február 29-ig befogadott és legkésőbb április 30-ig szerződött hitelügyletek esetében a takarékok egy ingatlan értékbecslési díját visszatérítik az igénylőnek, elengedik a folyósítási díjat, a közjegyzői díjat pedig 40 ezer forintig átvállalják az igénylőtől.

A CSOK iránti igényléseket az év eleje óta nyújthatják be a szövetkezeti hitelintézeteknél azon ügyfelek, akik rendelkeznek a jogszabály által előírt dokumentumokkal. A takarékok munkatársai kalkulációt is tartalmazó teljes körű személyes tájékoztatást nyújtanak a csokról és a hitellehetőségekről a kirendeltségeken az érdeklődőknek, akik egy egyszerű folyamat keretében igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást valamint a kedvezményes feltételeket kínáló hitelt.

Februárban országos road-show indul a takarékok szakértőinek részvételével,

amelyen az érdeklődők a csokkal és a kamattámogatott hitellel kapcsolatos aktuális információkhoz juthatnak és személyes tanácsadást vehetnek igénybe.

A CSOK-kal és a kamattámogatott hitellel kapcsolatos információk megtalálhatók a Takarékbank honlapján.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink