Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-30 11:17:00

Németh Krisztián megint klubot vált, Katarban keresi a pénzt

Az észak-amerikai sportsajtóban felröppenő hírek egyik percről a másikra hivatalossá váltak: Németh Krisztián Katarban folytatja a pályafutását! A magyar válogatott csatár az al-Garafához szerződött, írja az Nso.hu

Néhány perccel azután, hogy a kansascity.com és a thebluetestament.com című portál értesüléseire hivatkozva az Nso.hu beszámolt róla, hogy a magyar válogatott csatár Katarban folytathatja a pályafutását, a Sporting Kansas City a hivatalos honlapján megerősítette a hírt: Németh Krisztián az al-Garafához szerződött!

Az SKC nem hozta nyilvánosságra Németh vételárát, de az biztos, hogy az MLS szabályzata szerint az átigazolási díjnak csak a kétharmada illeti meg az észak-amerikai klubot. Az al-Garafa a hivatalos honlapján még nem jelentette be a támadó szerződtetését, akinek az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon még át kell esnie.


27 évesen már tizedszer vált klubot a magyar labdarúgás korábban egyik legnagyobb tehetségének tartott Németh Krisztián.

A focista a sok sikertelen légiós év után úgy tűnt, Kansas City-ben révbe ért: rendszeres játéklehetőséget kapott, 10 gólt rúgott, 7 gólpasszt adott egy, a magyarnál erősebb bajnokságban (a héten Ashley Cole igazolt ebbe a bajnokságba, Steven Gerrard csapatához).

Németh Krisztián az amerikai sajtóban is gyakran szerepelt kansas-i évei alatt

Csapatával megnyerték a kupát is, az év gólját rúgta az elmúlt szezonban. Emiatt Németh a válogatottba is visszakerült. Most azonban elköszönt az amerikai ligától, és Katarba igazolt. Korábban menedzsere, Pataky Tibor úgy nyilatkozott: Németh Krisztiánért komoly érdeklődés van. 

Németh Krisztián új, katari klubja jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

atv.hu

További belföldi híreink