Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-28 18:28:00

Vizsgálatot kezdeményez az MSZP az MTI-tudósítás miatt

A médiahatósághoz fordul az MSZP Barack Obama amerikai elnök szerdai, a nemzetközi holokauszt-emléknapon a washingtoni izraeli nagykövetségén elmondott beszédéről szóló MTI-tudósítás miatt - közölte a párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Vizsgálatot kezdeményez az MSZP az MTI-tudósítás miatt
Tóbiás József elnök-frakcióvezető

Tóbiás József kifogásolta, hogy az első tudósításból kimaradt az a rész, amelyet az elnök Magyarországgal kapcsolatban mondott, és csak egy későbbi, bővített híranyagba került bele, miután más, "független" szerkesztőségek beszámoltak arról.

Az MSZP a médiahatóságnál vizsgálatot kezdeményez. Elfogadhatatlannak tartják a "folyamatos cenzúrát", felszólítják az MTI-t, hagyjon fel "az elfogadhatatlan és értelmetlen gyakorlattal" - írták.


Az MTVA sajtóosztályának tájékoztatása szerint az MTI/MTVA washingtoni tudósítója Barack Obama - az MTI kiadásában 7.07-kor összefoglalt - beszédét a Washington Post részletes tudósításának felhasználásával készítette el, amely lap pedig az AP helyszínen tartózkodó tudósítójának anyagára támaszkodott. Sem a Washington Post, sem az AP anyaga nem tett említést arról, hogy Obama elnök a beszédében Magyarországra is kitért volna.

Miután az MTI szerkesztői a Fehér Ház honlapján megtalálható teljes beszédszöveg alapján észlelték a Magyarországra tett kitételt, 15.10 perckor úgynevezett "bővített anyagot" adtak ki, amelyben természetesen szerepeltették mindazt, ami az Obama-beszédben Magyarországra utalt. Valótlan az az állítás, hogy a közmédia arra törekedett volna, hogy a jelzett beszédrészletet elhallgassa.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink