Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-28 11:18:00

Hetente robbant ki botrányt az LMP

Az első korrupcióinfón Hadházy Ákos egy olyan hangfelvételt mutatott be, amelyen állítása szerint fideszes politikusok beszélnek az általuk kialakított „rendszerről”. Nálunk meghallgathatja!

Hetente robbant ki botrányt az LMP
Fotó: Kürti Szabolcs

A politikus az atv.hu-nak arról számolt be, hogy ezentúl minden héten korrupcióinfót fognak tartani. Hozzátette: annyi muníciójuk van, ami kitart az év végéig. Hadházy Ákosnak, a zöldpárt antikorrupciós szakszóvivőjének abból lett elege, hogy hiába buknak le sorban a korrupt politikusok és gazdasági szereplők, a kormány mindenkit futni hagy.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hetente jelentkező Kormányinfójához hasonlóan megkonstruált sajtótájékoztatón a képviselő a korrupció-ipar valamennyi szereplőjét le kívánja buktatni.


Az elsőként nyilvánosságra hozott hangfelvételen Hadházy állítása szerint korrupt fideszes politikusok beszélnek arról, hogyan működtetik a pénzosztást.

Hadházy Ákos portálunknak elmondta: még kormánypárti politikusként ő is jelen volt az ominózus ülésen, amin az alábbi hangfelvétel készült, hozzátéve, hogy azóta feljelentést tett az ügyben.

Fidesz: Azok beszélnek korrupcióról, akik elkövették

A legnagyobb kormánypárti frakció közleményben reagált a DK és az LMP nyilatkozataira. Ebben azt írják, hogy szerintük most "azok beszélnek korrupcióról, akik minden idők legkorruptabb kormányzását követték el, és nemzeti vagyonnal együtt a hazánkat illető uniós pénzeket is lenyúlták. Gyurcsány Ferenc még ma is egy milliárdot keres az uniós pénzek körüli brüsszeli megbízásával és egy másik milliárdot tett zsebre a napokban az MSZP-SZDSZ kormány alatt nyélbe ütött privatizációs üzletével is."

atv.hu

További belföldi híreink