Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-28 18:13:00

Biztonságos helyre vitette börtönnaplóját Lagzi Lajcsi

Nem a bosszú vezérel, hanem az, hogy az igazság minél előbb kiderüljön – ezt mondta az ATV-nek Lagzi Lajcsi. A zenészt nem érte váratlanul, hogy az ügyészség fellebbezett a szabadon engedése miatt – a vádhatóság még mindig tart attól, hogy elszökik az igazságszolgáltatás elől vagy meghiúsítja a nyomozás sikerét.

Biztonságos helyre vitette börtönnaplóját Lagzi Lajcsi
Galambos Lajos

„Nem félek, de egy elszólás miatt a börtönben nem érintkezhettem a gyermekeimmel és a feleségemmel. Egy hónapban egyszer fogadhattam látogatót – és nem volt jogom ahhoz sem, ami általában jár mindenkinek, hogy tíz perces napi telefont lebonyolítsak – magyarázta Galambos Lajos műsorunknak azt, miért egyik védőjével, Fröhlich Róberttel együtt nyilatkozik.

Galambos Boglárka – a zenész felesége – miután tíz napig raboskodott, október elején interjút adott a Tv2-nek, és ebben a családot ért rendőri akció visszásságairól beszélt. Ezt vették rossz néven a hatóságok – és foganatosítottak szigorításokat a börtönben.

A védő szerint ésszerű, logikus és objektív körülmények cáfolják az ügyészség gyanúpontjait,

ám a bizonyítékok értékelése a perbíróság feladata lesz. Nincsenek álmatlan éjszakáim, hogy Galambos Lajosnak tartania kéne az eljárástól – mondja Fröhlich.

Galambos Lajost többrendbeli lopással és kétrendbeli vesztegetésre felbujtással gyanúsítják. A zenész állítja: soha nem találkozott az ELMŰ ellenőreivel. Szerinte nem egy vesztegetésről szóló beszélgetést hallgattak le a nyomozók.

Az egy másik történet, amiről ő azért nem beszél, mert miután szeptemberi sajtótájékoztatójakor kijelentette, hogy ártatlan vicc volt az „öt kiló” adásáról szóló párbeszéd, kapott hideget-meleget. A feleségével beszélt, és egy mindennapi csekkbefizetéshez hasonló ügylettel összefüggésben mondta, hogy adjon valakinek 500 ezer forintot – állítja Lajcsi az interjúban.


Mindent terjesztettek róla – ezeket az írásokat azért ismeri, mert az ügyvédje bevitte neki a börtönbe a sajtót.

Kiemelten vigyáztak rá, ez a legszigorúbb őrzést jelenti: karácsony előtt ugyanis a gyilkosoknak és a renitenseknek járó 4-es biztonsági fokozatba került. Azt mondja: ez része annak a nyomozási taktikának, hogy megtörjék őt.

Nem vádaskodom – válaszolta arra, kinek a tyúkszemére lépett – több ember is eszébe jut, de egyre több, ez a probléma.

„Irigylésre méltó a családi életem, a családom, a birtokom – vannak irigyeim, akiknek szándékai vannak”

– mesélte Galambos Lajos. Említett egy olyan esetet, mikor az elmúlt négy hónapban ügyvédi tanácsra áron alul kellett, hogy eladjon egy ingatlant azért, hogy ne kerüljön bajba. „Ma divatos megvásárolni a cégek 51 százalékát úgy, hogy add oda nekem” – így írta le a nyomásgyakorlás tipikus, gazdasági életben elterjedt szituációját.
Lajcsi a börtönben írt naplójával is árthat sokaknak, emiatt biztos helyre záratta, nincs már a birtokában – és nem valószínű, hogy valaha megismeri majd a nyilvánosság jelenlegi állapotában. Az írás számára a túlélés eszköze volt – árulta el.

Nem tudtam, hogy vannak bekötve a vezetékek a tatai lakóparkba, ami nem is az én tulajdonom! – válaszolta arra a kérdésre, életszerű-e az, hogy egy általa fejlesztett ingatlan együttesnél nem tudott a méretlen közművekről. „Nem a tatai projekt volt az első vállalkozásom az ingatlan-bizniszben”, a családi birtokon pedig bőven azelőtt kötötték be a vezetékeket, hogy odaköltöztek – szögezte le.

Hogy mire számít most? A nyomozás határidejét április közepéig meghosszabbították. Számára az ártatlanságának bizonyítása a legfontosabb.

Két felkérés – egy böllérfesztivál és egy Valentin napi műsor kivételével nem vállal fellépést.

Szeretne megújulni testileg, lelkileg és a zenei stílusában is – a börtönben is írt számot, amit eljátszana a következő fellépésein. „A börtön ablakában” című slágert biztos elénekli majd, sorozatfelkérést azonban egyelőre nem vállal.

atv.hu

További belföldi híreink