Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-27 11:01:00

Megszólalt G. Fodor, miután az ELTE is elhatárolódott tőle

Etikai eljárás megindítását kezdeményezi az ELTE rektora G. Fodor Gáborral szemben, miután az általa főszerkesztett 888.hu beleszállt Tóbiás József családjába.

Megszólalt G. Fodor, miután az ELTE is elhatárolódott tőle

Ahogy arról több cikkünkben is beszámoltunk, nagy botrányt kavart a kormányközeli 888.hu cikke, amely Tóbiás József szocialista pártelnököt támadja családtagjain keresztül. Az írás olyannyira felkavarta a kedélyeket, hogy a Fidesz alelnöke is a portáltól való elhatárolódásra szólított fel minden jóízlésű olvasót, de számos kormánypárti és ellenzéki politikus is kifejezte nemtetszését a cikk miatt.


Újabb fejlemény, hogy az ELTE is elhatárolódott korábbi oktatójától, az egyetem rektora pedig etikai eljárás megindítását kezdeményezi G. Fodorral szemben.

Íme az egyetem közleménye:

"Az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztőként jegyzett 888.hu internetes portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az Egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az Egyetem a leghatározottabban elítéli. Mivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól, az Egyetem rektora etikai eljárás megindítását kezdeményezi."

Az atv.hu-nak sikerült elérnie G. Fodor Gábort, aki kijelentette, hogy továbbra sem akar nyilatkozni a témában és hozzátette: neki annyi a dolga, hogy tovább dolgozzon.

atv.hu

További belföldi híreink