Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-26 11:15:00

Rétvári: Biztosan lesz következménye a 888.hu cikkének

Hiszen Tóbiás József jelezte, hogy pert indít a portál ellen. Az államtitkár szerint jóérzésű ember nem olvas ilyen cikkeket.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a magát konzervatívnak beállító 888.hu páros lábbal szállt bele a szocialista pártelnök feleségébe és lányába egy szombaton megjelent cikkben. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az ATV Startban elmondta: nem olvasta végig a cikket, csak beleolvasott. „Ha nem is hánytam el magam, az embernek nincs kedve ilyet olvasni” – mondta, és hozzátette, azt sem tudja, hogy miért van kedve valakinek ilyenről írni. Hangsúlyozta, hogy őt leginkább az emberi méltóságot sértő jelzők bántották, amit minden újságírónak tiszteletben kellene tartani.


„Semmilyen jóérzésű ember nem olvas szívesen ilyen cikket” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e bármi következménye az ügynek az államtitkár azt válaszolta: biztosan lesz, hiszen Tóbiás József pert indít. „A többit meglátjuk” – tette hozzá. Rétvári Bence később azt is hozzátette, hogy a politikai kritikát tűrniük kell a politikusoknak, ez azonban már nem a politikumról szól. Azzal kapcsolatban, hogy G. Fodor Gábor a konzervatív újságírással azonosítja a cikket az államtitkár úgy fogalmazott: ez egy sértő cikk, amit senki nem gondol konzervativizmusnak, pláne nem értékkonzervativizmusnak.

Az írás egyébként olyannyira felkavarta a kedélyeket, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a portáltól való elhatárolódásra szólított fel minden jóízlésű olvasót, később pedig Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője és Bayer Zsolt is beszólt a portálnak, illetve G. Fodor Gábor főszerkesztőnek.

atv.hu

További belföldi híreink