Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-25 15:41:00

Tarlós szerint Rogán nem mondott igazat

Tarlós István cáfolta, hogy Rogán Antal jelen lett volna a miniszterelnök és a főpolgármester találkozójának 90 százalékán.

Tarlós szerint Rogán nem mondott igazat

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteken, az ATV Szabad Szemmel című műsorában azt mondta, hogy a Tarlós István és Orbán Viktor közötti megbeszélések 90 százalékán jelen volt, és ezeken a találkozókon megállapodtak arról, hogy az állam átvállalja az agglomerációs közlekedést.

Tarlós szerint viszont csupán elvi megállapodás született, ráadásul az agglomerációs közlekedésre, és azon belül is a Hévre nem tértek ki. A főpolgármester Népszavának azt is elmondta, hogy


jórészt négyszemközt tárgyalt a miniszterelnökkel, vagyis Rogán az állításával ellentétben többnyire nem volt jelen. 

Rogán azt is mondta, hogy tájékoztatták a főpolgármestert arról, hogy a tárgyalást követő kormányülésen téma lesz a megállapodás, de Tarlós ezt is cáfolta.

Rogán az ATV-ben arról is beszélt, hogy „a főváros tízmilliárdos nagyságrenddel tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki”. A Népszava viszont felhívja rá a figyelmet, hogy mivel mind a BKV, mind a MÁV a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal áll csak szerződésben, egymással nem, tartozásról sem lehet beszélni.

Legutóbb Lázár János hozta szóba a tartozást a Kormányinfón, amire Tarlós pénteken azt válaszolta, hogy „egy huncut fillérrel nem tartozik a főváros sem a minisztériumnak, sem a MÁV-nak, sem a Volánnak”.

atv.hu

További belföldi híreink