Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-25 14:39:00

Lemondott Gaskó István a Liga éléről

Távozik a Liga szakszervezeti tömörülés éléről Gaskó István, tudta meg az atv.hu.

Lemondott Gaskó István a Liga éléről
Gaskó István

Rendkívüli elnökségi ülésen lemondatták Gaskó Istvánt a Liga Szakszervezetek konföderáció éléről – tudta meg az atv.hu több, egymástól független, névtelenséget kérő szakszervezeti forrásból. Egyik, Liga-közeli forrásunk szerint


az elnökkel szemben a bizalomvesztést hozták fel, konkrétan azt, hogy felhatalmazás nélkül írta alá a bérmegállapodás a kormányzattal.

Egy másik, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéhez tartozó informátorunk szerint az elnök maga mondott le.

Gaskó egyébként tavaly májusig vezetette a VDSzSz Szolidaritást, az akkori küldöttgyűlésen azonban nem választották újra. Természetesen kerestük Gaskó Istvánt, akivel ez idáig nem sikerült beszélnünk.

Az elnökség később közölte, hogy a bejelentést tudomásul vette, és felkérte Gaskó Istvánt, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét, aki a felkérést elfogadta. Az elnökség döntése értelmében a szervezet irányítását a Liga Tanács döntéséig a társelnökök látják el. A szakszervezeti tájékoztatás szerint az elnökség a Liga Tanács ülését 2016. február 18-ra hívta össze.

Frissítés: Mint utóbb a Liga közleményéből kiderült, Gaskó István maga mondott le, az elnöknek pedig volt felhatalmazása a kormánnyal folytatott bértárgyalásra, így a 2015. december  22-én megkötött megállapodást a LIGA Szakszervezetek nem vitatja.

atv.hu

További belföldi híreink