Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-23 08:15:00

Sándor Mária: Tessék a következő hónapban haldokolni

A volumenkorlát miatt abszurd helyzetek is előállhatnának az egészségügyben.

Csütörtökön fejezte be a strand gereblyézést Sándor Mária, a fekete ruhás nővér, akit közmunkára ítéltek egy az Erzsébet-hídon tartott 18 perces demonstráció miatt.

Sándor Mária péntek délelőtt a Havas a pályán felvételén beszélt további terveiről. Az adásban szóba került az is, hogy miközben őt 18 percnyi forgalom akadályozás miatt elítélték, a belvárost három napra megbénító taxisok egészen más elbírálás alá estek.  

Az ápolónő a kórházakat bénító volumenkorlátról is beszélt: ha egy intézmény a hónap vége előtt eléri az adott hónapra megszabott teljesítményt, elvileg nem vállalhat több műtétet. „De akkor mit mondjunk a betegnek? Hogy tessék a következő hónapban haldokolni?” – érzékeltette egy abszurd példával a helyzetet Sándor Mária.

Az adásban szóba került még az Orbán (hungarocell) fejjel focizó Dopeman, Paks, az oroszok által pénzelt vagy nem pénzelt Jobbik, a mindent átható korrupció és a minimálbéren tengődő könyvtárosok.

Iván Júlia jogász, Holoda Attila egykori energetikai helyettes államtitkár, Lukács Csaba újságíró és a már említett Sándor Mária lesznek Havas Henrik vendégei a ma este képernyőre kerülő adásban.  

Havas a pályán, ATV, szombat, 19.15.

További belföldi híreink