Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-23 08:27:00

Beköszönt az igazi tél

Az ország nyugati felében a várható hó, a keleti részében pedig a -15 fokos extrém hideg miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Szombatra virradó éjszaka az Északi-középhegység térségében – főként a völgyekben –, valamint a Tiszántúlon több helyen is -15 fok köré csökken a hőmérséklet. Helyenként a keleti országrészben sűrű, zúzmarás köd is képződik – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat délelőtt nyugat, északnyugat felől havazás kezdődik, mely késő délutántól, kora estétől érheti el a Duna vonalát. Északnyugaton, elsősorban a Kisalföld térségében akár 6-10 cm hó is hullhat, de a Dunántúl döntő részén pár cm-nél nem várható nagyobb mennyiség. A Duna–Tisza közén inkább csak lepelnyi hó valószínű az esti, késő esti órákban.

Az extrém hideg miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a havazás miatt pedig ugyancsak citromsárga figyelmeztetés van érvényben szombat éjfélig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében.

A met.hu legfrissebb előrejelzése szerint melegfront felhőzete érkezik a Kárpát-medence fölé. Késő délelőttől északnyugat felől havazás, hószállingózás kezdődik, amely lassan délkelet, kelet felé terjed, késő este érve el a Tisza vonalát.

Holnap hajnalra jelentősen enyhülhet a hideg, és az előrejelzések szerint, az elkövetkezendő napokban egy-két fokos hőmérséklet emelkedés várható.

atv.hu

További belföldi híreink