Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-22 08:14:00

Orbán: Brüsszelt irritálja, ha erős nemzetállamok vannak

Orbán Viktor miniszterelnök a józan ész győzelmének tartja, hogy Ausztria bejelentette: korlátozza a menedékkérők létszámát.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában az osztrák döntést úgy kommentálta: "a dogmatikus gondolkodás kapitulált a valóság és a józan ész előtt".

Európa nem tud korlátok nélkül, ellenőrizetlenül óriási idegen embertömegeket befogadni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

forrás: mtiForrás: MTI

A miniszterelnök a rádióinterjúban ismét kiállt Lengyelország mellett. Szerinte a lengyel kormány nem tett olyat, ami miatt Brüsszelnek kritikát kellene megfogalmaznia. Brüsszelt irritálja, ha erős nemzetállamok vannak - mondta.

A kormány már dolgozik a 2017-es költségvetésen

A kormány már dolgozik azon, hogyan néz majd ki - az idei első félévben elfogadandó - 2017-es költségvetés - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő jelezte, a következő évi büdzsében is a családok támogatása lesz a prioritás, emellett szeretnének eljutni oda, hogy ne csak a gazdasági összteljesítmény arányában csökkenjen az államadósság, hanem ténylegesen is.
    
Közölte: a következő években bővülő gazdasági lehetőségek nagy részét a kormány a magyar családok megerősítésére és otthonhoz juttatására fogja fordítani.
    
Orbán Viktor kitért az elmúlt napok taxistüntetésére is, amellyel kapcsolatban megerősítette, hogy a kormány szerint igazuk van a taxisoknak. Hangsúlyozta: egyértelmű, mindenkire vonatkozó szabályozásra van szükség.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink