Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-22 13:13:00

Lukács: Ez a lopás alapú kormányzás újabb mutatványa

Azt nem hiszem, hogy Mongólia lenne Magyarország legszorosabb gazdasági partnere, és azt sem tudtam, hogy annyira gazdag ország vagyunk, hogy 25 millió dollárral, vagyis 7 milliárd forinttal támogassák egy állatgyógyászati termékeket előállító nagyüzem rekonstrukcióját – ezt Lukács Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ennek a pénznek sokkal jobb helye lenne a magyar oktatásban, 7 milliárdból ugyanis ki lehetne fizetni a KLIK tartozását, vagy éppen az orvosok fizetésére is lehetne szánni ezt a pénzt.

A politikus elmondta: nem lepődne meg, ha hamarosan kiderülne, hogy valamelyik kormányközeli vállalkozó segédkezne a mongol nagyüzem rekonstrukciójában. Hozzátette: elképesztő dolgokra költ a kormányzat, miközben összedől az oktatás, az egészségügy, a közösségi közlekedés.

Valóban sokkal fontosabb a mongol állategészségügy, mint a BKV finanszírozása, hiszen a magyar embereket jobban érdekli a mongol állatok jóléte, mint az, hogy hányszor nem jön a 7-es busz – fogalmazott. Lukács Zoltán kijelentette: ahányszor a kormány pénzt helyez ki, az valahogy mindig a saját holdudvarához kerül.

A szocialista képviselő hangsúlyozta: ez a lopás alapú kormányzás újabb mutatványa, előre küldenek Mongóliába 7 milliárd forintot, hogy aztán megtárgyalják, hogy ennek a fele hogyan kerülhet vissza hozzájuk. 

atv.hu

További belföldi híreink