Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-20 18:43:00

Repülőtér épülhet Felcsúton (videó)

Felcsút tovább fejlődik, az önkormányzat szerint a szakhatóságok engedélyezték egy repülőtér kialakítását, fejlesztését is. A hatóság ezt még nem egészen így tudja.

Repülőtér épülhet Felcsúton (videó)
Felcsút felülről (Forrás: repulogepvezeto.hu)

A felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti terve szerint a Légügyi Hatóság és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához, ezért napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása.

A repülőteret jelenleg egy Cessna–172 típusú kisrepülőgép használja alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre - írja a Nol.hu.

Ugyanakkor a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala szakmai állásfoglalásában már az áll, hogy a „Bodmér-Felcsút” nevezetű repülőtér évek óta létező és működő, 2012 áprilisa óta pedig IV. kategóriájú, nem nyilvános repülőtér. A létesítménnyel kapcsolatban új kérelem a hatóság légügyi hivatalához ezidáig nem érkezett - tették hozzá.

"A megjelent hírekkel ellentétben nem épül nyilvános repülőtér Felcsúton" - közölte a Fejér megyei település polgármesteri hivatala hétfőn az MTI-vel. Mint írták, a község helyi építési szabályzatának módosítása múlt év december 28-án lépett hatályba, ennek részét képezte a külterületen lévő, két helyrajzi számú ingatlan övezeti átsorolása közforgalmon kívüli, nem nyilvános le- és felszállópálya céljára.

A közlemény szerint a terület tulajdonosa, Besenyei Péter műrepülő világbajnok a sportrepülőgépének saját használatú füves le- és felszállópályát hozott létre, amelyre a Nemzeti Közlekedési Hatóság légiforgalmi és repülőtéri főosztálya már korábban kiadta az engedélyt. Más repülőtér létesítését Felcsút önkormányzata nem hagyta jóvá és azt nem is tervezi - olvasható a közleményben.

atv.hu

További belföldi híreink