Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-19 19:14:00

A CÖF megszüntetné az Európai Bizottságot (videó)

Megszüntetné az Európai Bizottságot, a Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum és annak alapítványa. A kormány iránt érzett szimpátiájukat egyáltalán nem titkoló szervezet megnyirbálná az Európai Parlament létszámát, amely szerintük egy kádertemető, másodosztályú politikusok pénzgyűjtő helye. Javaslataikat megküldik Martin Schulz-nak, az Európai Parlament elnökének és Donald Tusk-nak, az Európai Tanács vezetőjének. További részletek a videóban.

Először David Cameron került a Békemenetet is szervező CÖF célkeresztjébe. A kormány mellet kiálló civil szervezet alapítója szerint az Egyesült Királyság fenyegetőzése az EU elhagyásával csupán színjáték, hiszen az Egyesült Államok ezt soha nem engedné.

A britek után azonban gyorsan Brüsszelre váltottak. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében Fricz Tamás közölte: az unió válságban van, mégpedig azért, mert a vezetői eltávolodtak a demokratikus normáktól és önhatalmúlag hozzák meg döntéseiket. Bírálta, hogy az unió  beavatkozik például Magyarország és Lengyelország belügyeibe.

Úgy látja, "meg kellene szüntetni az unió kormányának nevezett Bizottságot, amely egy túlméretezett, hiperbürokratikus, önkényes antidemokratikus szervezetté vált…vezetőit politikai háttéralkuk alapján nevezik ki.”

A politológus szerint az kevés, ha csak a Bizottságot szüntetik meg, az Európai Parlament is átalakításra szorul. A parlament létszámát radikálisan le kellene csökkenteni, hogy valójában ne egy kádertemető, másodosztályú politikusok pénzgyűjtő területe legyen, hanem rátermett poltikusok, felelős döntéshozó testülete.

A CÖF és alapítványa nemcsak Orbán Viktornak tesz javaslatokat. A bizottság megszüntetésére  és a parlament átalakítására tett javaslatukat most megküldik az Európai Parlament elnökének és az Európai Tanács vezetőjének is.

atv.hu

További belföldi híreink