Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-18 09:37:00

Rendőröknek támadó migránsok - videó

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 14 külföldi előzetes letartóztatását indítványozta a nyomozó ügyészség, a döntést hétfőn hozza meg a Kecskeméti Járásbíróság - tudatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn reggel az MTI-vel.

Rendőröknek támadó migránsok - videó

Nánási László tájékoztatása szerint a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a 14 külföldi állampolgárnak, akik péntek este a kiskunhalasi befogadó központban a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, illetve a nyomozás kezdeti stádiumában tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék - tette hozzá.

Az előzetes letartóztatásról hétfőn dönt a Kecskeméti Járásbíróság - jelezte a főügyész.

Nánási László korábban az MTI-vel azt közölte, hogy a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban pénteken három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott és dulakodott, majd a fegyveres őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta őket. A megyei főkapitányság arról tájékoztatott, hogy őrizetesek összeverődött 20-25 tagú csoportja kövekkel dobálta meg a rendőröket, akik közül ketten megsérültek.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink