Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-17 18:33:00

Nincs fűtés Salgótarján egy részén

Szünetel a távfűtés Salgótarján egy részén, miután vasárnap délelőtt meghibásodott a vezeték a hőtermelő központban. A katasztrófavédelem szükség esetén melegedőhelyet biztosít, a szolgáltató dolgozik a hiba kijavításán - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Angyal Eszter elmondta: Salgótarján belvárosában háromezer fogyasztó tapasztalta a távhőszolgáltatás-kimaradást vasárnap délelőtt. Délután a szolgáltatás részlegesen visszaállt a Pécskő, Meredek és Rákóczi út egy részén, azonban

a Napsugár-lakótelepen és a Füleki úti idősek otthonában továbbra sincs fűtés.

   
A hiba helyét már beazonosították a Salgó Vagyon Kft. szakemberei, a probléma kijavítása azonban még folyamatban van - tette hozzá.
    
A szóvivő tájékoztatása szerint az idősek otthonában hetvenketten tartózkodnak, a Napsugár-lakótelepen mintegy százhúsz fogyasztóhely érintett.
    
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elektromos fűtőtesteket és takarókat vitt az időseknek, a lakótelepen távfűtés nélkül maradt lakosság ellátása érdekében pedig felkészült arra, hogy a melegedőhelyet biztosítson, de ez - a lakásokban mért megfelelő hőfok miatt - egyelőre nem indokolt - mondta Angyal Eszter.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink