Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-15 17:15:00

Lázár János: nem vagyunk barátok a miniszterelnökkel

A kapcsolatom miniszterelnök úrral munkakapcsolat és nem baráti kapcsolat, nem a szabadidőnk közös eltöltésére szövetkeztünk. Ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta az ATV Szabad szemmel című műsorának csütörtöki felvételén. A műsor péntek este 19.25-kor kerül adásba az ATV-n.

Lázár János szerint az ellene és munkatársai ellen kormány-közelinek mondott lapokban indított támadások annak köszönhetőek, hogy folyik az Első Nemzeti Közműszolgáltató kialakítása, amely négymillió háztartás számára kíván áramot és gázt szolgáltatni nonprofit alapon. A maga részéről az ellene indított támadásokat az ezzel kapcsolatos „érdekellentéteknek” tulajdonítja.

Lázár János beszélt arról is, hogy a Figyelő című hetilapban megjelenteknek megfelelően kibékült-e Csányi Sándorral. Mint elmondta: az OTP elnök-vezérigazgatójával Orbán Viktor kérésére találkozott, ám azt nem árulta el, hogy „békülésnek” tekinti-e a Csányival folytatott megbeszélést.


„A miniszterelnök úr azt kérte tőlem, hogy ha időm engedi, igyak meg egy kávét Csányi Sándorral”

– mondta a miniszter, aki szerint a találkozón nem került szóba, hogy korábban uzsorásnak nevezte a bankár.

Lázár egyértelművé tette: ha tárcája megkapja a Kúria végzését, amely szerint ki kell adni a a Századvég kormány számára készített tanulmányait, azonnal nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat. Hozzátette: a 30 ezer oldalas anyag készen áll a nyilvánosságra hozatalra.

Az elmúlt napokban Tarlós István főpolgármester és a kormány között kialakult BKV-vitáról elmondta:


ő és Tarlós a jelek szerint kedvüket lelik abban, hogy időnként „megszurkálják egymást”,

de ami a vita lényegi részét illeti: szerinte volna fantázia abban, hogy az állam átvegye a fővárostól a BKV teljes működtetését.

Lázár János az interjúban beszélt arról is: az Európai Bizottság téved, amikor úgy vélekedik, hogy Paks2 a jelenlegi energiaárak mellett nem fog tudni állami támogatás nélkül működni. Ez ügyben a miniszter arra a tanulmányra hivatkozott, amelyet a kormány decemberben hozott nyilvánosságra, és amelyet a Rotschild-csoport készített az erőmű megtérüléséről. Arra a kérdésre, hogy tekinthető-e Paks-ügyben függetlennek egy olyan vállalkozás, amely szerepet játszott Paks 2 pénzügyi hátterének megteremtésében, Lázár „provinciálisnak” nevezte a kérdés mögött rejlő megközelítést.

Lázár János úgy látja: fél éven belül Magyarország lehívhatja és le is fogja hívni az erőmű építésére folyósítandó orosz hitel első részletét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink