Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-14 21:30:00

Hosszú Katinka és Cseh László 2015 legjobb sportolói

A férfiaknál Cseh Lászlót, a nőknél pedig Hosszú Katinkát választották a 2015-ös év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson. A tavalyi év legjobb magyar sportolóit és edzőit ünnepelték csütörtökön este a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport - Év sportolója gálán.

Hosszú Katinka és Cseh László 2015 legjobb sportolói
Az év női sportolója, Hosszú Katinka

A két úszó mellett az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Dárdai Pál, korábbi magyar szövetségi kapitány, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának trénere győzött.

cseh lászló úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat lothar matthäus német labdarúgótól, magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányától (fotó: mti)Cseh László úszó átveszi az év férfi sportolójának járó díjat Lothar Matthäus német labdarúgótól, magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányától (Fotó: MTI)
A telt ház előtt rendezett gálán a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Szepesi György kapta, az est másik életműdíjasa pedig Károlyi Béla - akinek tanítványai kilenc olimpiai bajnoki címet nyertek - megérkezett az Egyesült Államokból, az amerikai tornaszövetség elnöke, Steve Penny kíséretében.

szepesi györgy spotriporter, miután átvette a magyar labdarúgó szövetség (mlsz) életműdíját csányi sándortól, az mlsz elnökétől (fotó: mti)Szepesi György spotriporter, miután átvette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) életműdíját Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől (Fotó: MTI)
A csapatok versenyében a férfi labdarúgó-válogatott nyert, az év futballistájának pedig a válogatott kapusát, Király Gábort választották a sportújságírók. Az 58. Év sportolója szavazás díjait csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport - Év sportolója gálán adták át.

az év csapata (fotó: mti)Az év csapata (Fotó: MTI)
A fogyatékos sportolók között a férfiaknál Gelencsér Róbert atléta, a nőknél Gyurkó Alexandra úszó, az edzők között Galambos Zsolt kosárlabdatréner, a csapatoknál pedig a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott lett a legjobb.

az év legjobb edzője, dárdai pálAz év legjobb edzője, Dárdai Pál
Az év góljáról tíztagú zsűri döntött, a díjat Priskin Tamás vehette át a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc visszavágóján szerzett találatáért.

Szöllősi György, a szavazást már 58. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke korábban sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, hogy 279 voks alapján alakult ki a sorrend.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink