Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-14 10:00:00

Lendvai Ildikó elárulta, miért haragszik

Ünnepek alatt nem illik haragudni, de neki éppen az ünnepek tették világossá, hogy miért haragszik, mondta Lendvai Ildikó az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A civilek nem helyettesíthetik örökké az államot, ők nem változtathatnak azon, hogy a gyerekes családok 38%-a nem tud mindig rendesen fűteni, hogy még a visegrádi országok közül is nálunk a legnagyobb a gyerekszegénység – írja az MSZP volt elnöke FB-posztjában.

Lendvai Ildikó szerint miközben az ellenzék szereplői politikai versenyben vannak, közös szociális akció megszervezésére volna szükség. Az MSZP volt elnöke azt mondta tulajdonképpen magukra, a baloldalra, az ellenzékre haragszik. Szerinte valamennyi demokratikus pártnak be kell látnia, hogy ez így nem megy tovább, már csak azzal szórakoznak, hogy egymástól szereznek szavazókat.

Lendvai szerint nincs értelme arról beszélni, hogy mit fognak csinálni 2018 után, ha megnyerik a választást, hiszen lassan nincs aki ezt elhiszi. Azon kell gondolkodni, hogyan tudnak már most segíteni az embereknek, tette hozzá. A politikus példaként említette, hogy amikor nyáron az MSZP megnyitotta a menekültek előtt a Jókai utcai székházat, kaptak hideget-meleget, de végül már nem volt érdekes, hogy milyen épületről van szó, csak az, hogy ott segítséget kaphatnak a rászorulók.

Szerinte az embereket nem zavarná, hogy politikus az, aki segít, sőt azt mutatná, hogy akkor is tud tenni, ha nincs hatalmon. A tavaszi alkotmánybíró választásról, szólva Lendvai azt mondta, szerinte sem szabad bemenni az Alkotmánybíróságra, hanem létre kell hozni egy alternatív testületet, amely meg tudná testesíteni a más véleményt.

Szerinte az ellenzéken belül semmiképpen nem jó, ha egymást kollaboránsnak titulálják, azzal kellene foglalkozni, aminek értelme van. Az ellenzéki pártok egyelőre kölcsönös dackorszakban vannak, tette hozzá. Ahelyett, hogy egymással harcolnak, egy alternatív szakértői kormányt kellene létrehozniuk, hangsúlyozta Lendvai Ildikó. Nem tudja, hogy az MSZP-ben van-e ehhez elég erő, de választás biztosan nincs más, tette hozzá.  

atv.hu

További belföldi híreink