Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-14 08:00:00

Gyerekeivel éhezett az eltűnt MSZP-s politikus?

Továbbra sem került elő az eltűnt MSZP-s politikus. Az ATV megtalálta Sápi Attila élettársát, de ő nem akart nyilatkozni. A szomszéd viszont azt mondta: az ott lakók csendesek voltak, nem sok vizet zavartak. Az MSZP zuglói elnöke az eltűnése előtti napon még találkozott a politikussal. Azt mondja: akkor jó kedve volt, még viccelődött is a többiekkel.

Az ATV munkatársai ellátogattak ahhoz a 15. kerületi panelházhoz, melynek a 3. emeleti lakásában él Sápi Attila. Az MSZP-s képviselőt január 5-e óta nem látta senki. Munkatársaink a férfi élettársától próbáltak meg érdeklődni, tud-e valamit a politikusról. A csengetésre hamar nyílt az ajtó, de ugyanolyan hamar be is zárult.

-    Jó napot kívánunk, zavarhatunk egy pillanatra?
-    Nem!

A szomszéd hölgy valamivel beszédesebb volt. Elmondása szerint a politikus és élettársa „nem sok vizet zavarnak”, csendesek, és csak annyit vett észre belőlük, hogy "nyílt vagy csukódott a lakásuk ajtaja".  A politikus és élettársa egyébként albérlők a Neptun utcai lakótelepen, de a szomszéd hölgy arra már nem emlékezett pontosan, hogy idén vagy tavaly nyáron költöztek-e a házba. Azt mondja, a bemutatkozás után még egyszer találkozott Sápi Attilával, de a politikus élettársa is kerülte a találkozást.

„Előfordult olyan, hogy jöttem ki, és éreztem, hogy akar kijönni, de inkább megvárta, míg elmegyek. Ezek után lehet azt venni, hogy kerülte azt, hogy találkozzunk” – mesélte a szomszéd. Egy érdekes esetet is elmesélt: állítása szerint


egyszer az éjszaka közepén hívták fel, hogy adjon nekik kenyeret, mert a gyerekkel együtt nem ettek már egy ideje.

Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke azt mondta: értetlenül állnak a történtek előtt. Elmondása szerint egy nappal az eltűnés után személyesen találkozott vele a polgármesteri hivatalban. „Minden képviselőnk ott volt, hogy megbeszéljük az újévi feladatainkat. Ő is ott volt, semmi jelét nem lehetett látni semminek. Jó kedélyű volt, viccelődött a többiekkel” – mesélte a politikus.

A Blikk írta meg elsőként, hogy már egy hete nem ad magáról életjelet Sápi Attila MSZP-s politikus. A lap információi szerint a 43 éves zuglói képviselő január 5-én vásárolni indult, de nem vitt magával se pénztárcát, se telefont, és az autóját is otthon hagyta. Azóta keresik, az eltűnésekor fekete melegítő és zöld kabát volt rajta.

Senki nem vett észre semmit

Beszéltünk Sápi Attila frakciótársaival, akik elmondták: értetlenül állnak a dolog előtt. Sógor László, a zuglói MSZP képviselője az atv.hu kérdésére elmondta: őt is meglepte a hír, de sajnos nem tud semmit a munkatársáról. Hozzátette: utoljára karácsonykor találkozott Sápival, akkor semmi olyat nem vett észre a férfin, ami aggodalomra adott volna okot. „Jókedvű volt, nem látszott rajta semmi” – mondta. „Én is most tudtam meg, ez tragédia” – tette hozzá.

Sógor arról is beszélt portálunknak, hogy bár nem állt személyes kapcsolatban az eltűnt képviselőtársával, úgy tudja, hogy elvált és van gyermeke. (A zuglói önkormányzat honlapjára feltöltött vagyonnyilatkozatában a családi állapotára vonatkozó kérdést üresen hagyta.)

Sokacz Anikó, aki szintén zuglói képviselő, elmondta: napi szinten kapcsolatban állt az MSZP-s politikussal, egy nagyon megbízható és lelkiismeretes embert ismert meg a személyében.

Nagy munkabírású volt, a képviselői munkát odaadással végezte – mesélte Sokacz, és hozzátette: annak ellenére, hogy rengeteget dolgozott, jó kedélyű ember.


„Hétfőn, az eltűnése előtt egy nappal is beszéltek vele, akkor is vidám volt, így értetlenül állunk a dolog előtt, nem tudjuk az okát” – jelentette ki a képviselőnő. Azt azonban leszögezte: nem tartja olyan embernek, aki a „legrosszabbat” megteszi magával. Azt Sokacz is hozzátette, hogy Sápi személyes dolgaira nem volt rálátása, azt azonban tudja, hogy a férfi nagyon szerette a családját.

Kocsma, tartozások

Sajtóinformációk szerint a politikust utoljára egy kocsmában látták. A Blikk A beszélt a lakásához közeli söröző felszolgálójával, aki elmesélte: a szocialista képviselő egy sört és egy kávét rendelt magának. "Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől" - vélekedett. A pultos azt nem tudta megmondani, hogy a férfi egyedül távozott-e a helységből.

Portálunk megnézte az eltűnt politikus 2015-ös vagyonnyilatkozatát, melyben az áll, hogy

Sápinak nem volt sem ingatlan, sem gépjármű a nevén, volt viszont egy 2 millió forintnál valamivel kevesebb tartozása egy bank felé.

A Bors pedig arról írt, hogy a politikus 100 százalékos tulajdonos volt egy biztonsági cégben, amit 100 millió forintos adótartozás miatt tavaly októberben felszámoltak.

atv.hu

További belföldi híreink