Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-12 18:46:00

Újabb fordulat Katinka-ügyben: Kiss László mégis tudott az utazásáról

A Magyar Úszó Szövetség mai közleményében azt írták, hogy Kiss László csak hétfőn, Hosszú Katinka Facebook-oldaláról értesült arról, hogy a sportoló már Amerikában van. Ehhez képest a szövetségi kapitány már egy vasárnapi interjúban azt mondta, úgy tudja, Katinka elutazott az Egyesült Államokba.

Újabb fordulat Katinka-ügyben: Kiss László mégis tudott az utazásáról

„Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek” - áll a MÚSZ mai közleményében.

Ehhez képest a telesport.hu-n vasárnap megjelent cikkben Kiss azt mondta: (Katinka)

"most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik ami volt".

A közlemény és az interjú közötti nyilvánvaló ellentmondásra a szövetség eddig még nem reagált.

Tegnap este megérkeztünk Austin-ba, ahol pénteken kezdődik az Arena Pro Series verseny. Ma reggel pedig irány az edző...

Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. január 11.

A MÚSZ annak kapcsán adott ki közleményt, hogy Hosszú Katinka már vasárnap elutazott az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen egy versenyen, de versenyengedélyezési kérelme - a menedzsmentje révén – csak hétfőn érkezett meg a szövetségbe.


„A szövetség kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. 

Ha nem adja meg - és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is” – írták a közleményükben.

Mivel nyilvánvaló, hogy Hosszú Katinkára számítanak a versenyben, a repülőjegyét megvették, és a kint tartózkodásának a költségét is fizetik, a MÚSZ úgy döntött, hogy „a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében” megadják a versenyengedélyt, azzal a feltétellel, ha Katinka felhívja Austinból Kiss Lászlót.

Katinka a sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó szóba állni a szövetségi kapitánnyal, most mégis azt várják tőle, hogy egy telefonbeszélgetésben kérjen tőle engedélyt.

A MÚSZ azt is nehezményezte, hogy Hosszú Katinka nem fog részt venni csütörtökön a Nemzeti Színházban az 58. Év sportolója gálán. Azt viszont örömmel fogadták, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kész egy asztalhoz ültetni az úszót és a szövetség elnökét.

atv.hu

További belföldi híreink