Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-12 15:21:00

Simicska győzött: Eltiltották a fővárost a bontástól

Információink szerint a mai napon már nem szállítottak el egy Mahir-oszlopot sem az önkormányzat munkatársai.

Az atv.hu birtokába jutott a Fővárosi Törvényszék végzése, amelyben meghozták a döntést a Mahir Cityposter Kft. és a Budapest Főváros Önkormányzata közötti perben.


A végzés szerint a bíróság eltiltja az alperest – jelen esetben a fővárost – a Mahir oszlopainak bontásától, továbbá kötelezi az önkormányzatot hogy a 2006. szeptember 28-i szerződés szerint biztosítsa a Mahir jogosultságát az „utcabútorok elhelyezésére szolgáló terület” használatára.

A végzés ellen 15 napon belül fellebbezhet az önkormányzat. Az atv.hu információi szerint a fővárosi bontóbrigádok a mai napon már nem is bolygatták a Simicska-oszlopokat, de biztos ami biztos, a Mahir őrző-védői még járőröznek a helyszíneken.

Ahogy arról több alkalommal is beszámoltunk, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó reklámcég hirdetőhelyeit január eleje óta nagy erőkkel távolítják Budapest közterületeiről a főváros munkatársai.


Ehhez képest a mai napon semmilyen módon - sem kézi erővel, sem darus kocsival – nem nyúltak hozzá a nagyvállalkozó reklámfelületeihez.

Tegnap ismét ideiglenes intézkedést kért a hirdetőoszlopok bontásának leállítására a Mahir Cityposter Kft. A Simicska-cég ugyanis szakszerűtlennek tartja az oszlopok bontását, amit a főváros vitat. Az oszlopok bontása miatt eddig - 120 lebontott oszloppal számolva - 6-60 millió forint kárt okozott a Mahirnek. Egy új oszlop ára nettó 700 ezer forint.

Magyar György, a Mahir ügyvédje az atv.hu-nak a tárgyalás után azt nyilatkozta: meglepte, hogy az alperesi oldal nem volt felkészült, állítása szerint nem tudták megindokolni, hogy mi volt a felmondásban, és arra sem tudtak válaszolni, hogy mekkora kár keletkezik a bontások során.

Kerestük az ügyben a fővárosi önkormányzat sajtóosztályát is, ők azonban nem kívánták kommentálni az értesülésünket.

További belföldi híreink