Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-12 14:57:00

Oszlopháború: Visszavonultak a bontóbrigádok?

Információink szerint a mai napon nem nyúltak Simicska oszlopaihoz a fővárosban. Úgy tudjuk, a dolognak köze lehet a tegnapi tárgyaláshoz.

Oszlopháború: Visszavonultak a bontóbrigádok?

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó reklámcég hirdetőhelyeit január eleje óta nagy erőkkel távolítják Budapest közterületeiről a főváros munkatársai.


Ehhez képest a mai napon semmilyen módon - sem kézi erővel, sem darus kocsival – nem nyúltak hozzá a nagyvállalkozó reklámfelületeihez.

Úgy tudjuk, az oszlopokat védő biztonságiaknak ennek megfelelően lazább is a napjuk, a főváros munkatársaival való csatározások helyett ma csak járőröznek a helyszínek körül.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, tegnap ismét ideiglenes intézkedést kért a hirdetőoszlopok bontásának leállítására a Mahir Cityposter Kft. A Simicska-cég ugyanis szakszerűtlennek tartja az oszlopok bontását, amit a főváros vitat. Az oszlopok bontása miatt eddig - 120 lebontott oszloppal számolva - 6-60 millió forint kárt okozott a Mahirnek. Egy új oszlop ára nettó 700 ezer forint.

Magyar György, a Mahir ügyvédje az atv.hu-nak a tárgyalás után azt nyilatkozta: meglepte, hogy az alperesi oldal nem volt felkészült, állítása szerint nem tudták megindokolni, hogy mi volt a felmondásban, és arra sem tudtak válaszolni, hogy mekkora kár keletkezik a bontások során. Egy, a Simicska cégbirodalmához tartozó forrásunk szerint a bontóbrigádok visszavonulásának köze lehet a tegnapi tárgyaláshoz.

Kerestük az ügyben a fővárosi önkormányzat sajtóosztályát is, ők azonban nem kívánták kommentálni az értesülésünket.

További belföldi híreink