Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-12 11:42:00

Eltűnt MSZP-s politikus: „Ez egy tragédia”

Bár a magánéletéről nem sokat tudnak, nem láttak semmi gyanúsat Sápi Attila viselkedésén eltűnése előtt a frakciótársai, akik értetlenül állnak a történtek előtt.

Eltűnt MSZP-s politikus: „Ez egy tragédia”
Sápi Attila (Forrás: Facebook)

A Blikk írta meg elsőként, hogy már egy hete nem ad magáról életjelet Sápi Attila MSZP-s politikus. A lap információi szerint a 43 éves zuglói képviselő január 5-én vásárolni indult, de nem vitt magával se pénztárcát, se telefont, és az autóját is otthon hagyta. Azóta keresik, az eltűnésekor fekete melegítő és zöld kabát volt rajta.

Aggódnak érte

Beszéltünk Sápi Attila frakciótársaival, akik elmondták: értetlenül állnak a dolog előtt. Sógor László, a zuglói MSZP képviselője az atv.hu kérdésére elmondta: őt is meglepte a hír, de sajnos nem tud semmit a munkatársáról. Hozzátette: utoljára karácsonykor találkozott Sápival, akkor semmi olyat nem vett észre a férfin, ami aggodalomra adott volna okot. „Jókedvű volt, nem látszott rajta semmi” – mondta.


„Én is most tudtam meg, ez tragédia” – tette hozzá.

Sógor arról is beszélt portálunknak, hogy bár nem állt személyes kapcsolatban az eltűnt képviselőtársával, úgy tudja, hogy elvált és van gyermeke. (A zuglói önkormányzat honlapjára feltöltött vagyonnyilatkozatában a családi állapotára vonatkozó kérdést üresen hagyta.)

Vidám, jó kedélyű ember

Sokacz Anikó, aki szintén zuglói képviselő, elmondta: napi szinten kapcsolatban állt az MSZP-s politikussal, egy nagyon megbízható és lelkiismeretes embert ismert meg a személyében. Nagy munkabírású volt, a képviselői munkát odaadással végezte – mesélte Sokacz, és hozzátette: annak ellenére, hogy rengeteget dolgozott, jó kedélyű ember.

„Hétfőn, az eltűnése előtt egy nappal is beszéltek vele, akkor is vidám volt, így értetlenül állunk a dolog előtt, nem tudjuk az okát” – jelentette ki a képviselőnő. Azt azonban leszögezte:


nem tartja olyan embernek, aki a „legrosszabbat” megteszi magával.

Azt Sokacz is hozzátette, hogy Sápi személyes dolgaira nem volt rálátása, azt azonban tudja, hogy a férfi nagyon szerette a családját. Sápi az élettársával élt, akit jelenleg szintén nem lehet elérni, annyira felzaklatták a történtek.

Természetesen kerestük az ügyben Hajdú Flóriánt, az MSZP zuglói frakcióvezetőjét is, őt azonban egyelőre nem tudtuk elérni. Az MSZP zuglói elnöke és országgyűlési képviselője megdöbbent a híren. Tóth Csaba azt mondta, megbízható, kiszámítható munkatársukról van szó, és aggodalommal várják a fejleményeket.

Gőgös is megszólalt

Gőgös Zoltán az ATV Start című műsorában elmondta: egyelőre nekik sem ad felvilágosítást a rendőrség az esettel kapcsolatban, így nekik is csak annyi információjuk van, amennyi a sajtóban megjelent.


„Aggódunk, megmondom őszintén.

Ma délután lesz egy hete, hogy ez a dolog megtörtént, és reméljük, hogy sértetlenül, épen, egészségesen előkerül, de nem tudunk többet” – jelentette ki a szocialista politikus.

Az eltűnt politikus vagyonnyilatkozata szerint egyébként Sápinak nem volt sem ingatlan, sem gépjármű a nevén, volt viszont egy 2 millió forintnál valamivel kevesebb tartozása egy bank felé.

Eltűnt neve: Sápi Attila Életkor: 43 évesEltűnt: 2016.01.05.Lakhelye: Budapest Utolsó ismert tartózkodási helye: Ú...

Közzétette: Eltűnt emberekért-megoszthatod – 2016. január 11.

További belföldi híreink