Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-12 08:51:00

Horváth: Tarlós Istvánnal törölte fel a padlót Orbán Viktor

A mai napig nem hangzott el semmilyen konkrétum arra vonatkozóan, hogy miért bontja fel a Főváros a Mahir Zrt. -vel 2006-ban kötött szerződést. - mondta Horváth Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szocialista fővárosi képviselő szerint jobban tette volna a főváros, ha az elmúlt napokban az erőit inkább a hó eltakarításra összpontosítja.10 éve kötötte meg a főváros a Mahirrel azt a szerződést, amit 2015 októberében azonnali hatállyal mondott fel a főváros.

A szerződés 25 évre szólt, a szerződésbontás indokolására egyelőre egészen márciusig várni kell. Horváth szerint minden szerződést fel lehet bontani, de annak megvan a módja, de amit most a Főváros tesz, annak 100 milliós költsége lehet, amit majd a budapestieknek kell megfizetni.

A politikus azért sem érti a Főváros magatartását, mert a Mahir oszlopai az eddigi konstrukcióban jól működtek, kiszolgálták a város igényeit. 2006-ban három pályázó nyert különböző projektekben, az egyik a megállók korszerűsítéséért kapott reklámfelületet, a másik köztéri illemhelyek létesítéséért cserébe kapott hirdetési felületet, a Mahir pedig egyebek mellett az oszlopokról történő Wifi-szolgáltatással fizette meg a felületet.

A 2006-ban kötött szerződés egyébként Horváth szerint nem volt sem kirívóan előnyös, sem kirívóan előnytelen. „Tarlós István úgy hajtja végre ezt a központi utasítást, hogy karácsony előtt két nappal Orbán Viktor feltörölte vele a padlót”, a BKV finanszírozásának ügyében, tette hozzá a szocialista várospolitikus. Most az a kérdés szerinte, hogy milyen haverok kapják majd meg az oszlopokat. 

atv.hu

További belföldi híreink