Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-11 10:58:00

Erdély: Hatalmas lökést adott a Golden Globe

Hatalmas sikert aratott a Saul fia stábja, hiszen ma hajnalban elnyerték a legjobb külföldi filmért járó Golden Globe-díjat. Az ATV Start telefonon beszélgetett a film operatőrével, Erdély Mátyással.

"Az egész éjszakát a számítógép előtt töltöttem" - mesélt Erdély Mátyás arról, hogyan élte meg a díjátadót Budapestről. "Aludni nem nagyon sikerült ma éjszaka, de ez legyen a legnagyobb probléma az életben."

"Minden ilyen díj azért fontos, hogy felhívja a filmre a figyelmet. Nyilván a Cannes egy hatalmas lökést adott a dolognak, most ez a Golden Globe meg pláne" - vélekedett az operatőr, aki végig sms kapcsolatban volt a Hollywoodban tartozkodó Nemes Jeles Lászlóval és a stábbal.

"Valami nagyon mást akartunk. Úgy vágtunk bele évekkel ezelőtt az előkészületekbe, hogy a László nagyon konrkét és nagyon bátor vizuális nyelvet fogalmazott meg."

Három nap múlva kihirdetik az Oscar-díj jelöléseket, de Erdély Mátyás emlékeztetett: a szavazás már lezárult, így vélhetően nem a Golden Globe díj fogja befolyásolni a jelölés meglétét. 

atv.hu

További belföldi híreink