Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-11 16:02:00

Kovács: A Golden Globe-díj csattanós választ ad a fanyalgóknak

Nemes Jeles Lászlónak és stábjának is gratulált a Saul fia sikeréhez Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki szerint a Golden Globe-díj csattanós választ ad a fanyalgóknak, akik az elmúlt években igen súlyos kritikákat fogalmaztak meg a magyar film jövőjével kapcsolatban.


Kovács az ATV Start című műsorában egyebek mellett beszélt az Orbán-Cameron találkozóról is, amely során szerinte mindkét miniszterelnök saját nemzeti érdekei mentén foglalt állást. A kormányszóvivő szerint azért problémás migránsként tekinteni az Angliában dolgozó magyar munkavállalókra, mert az Unión belüli szabad munkavállalás joga minden európai állampolgárt megillet.

Kovács szerint miután jelenleg mintegy 55 ezer magyar, és ennél nagyságrendekkel több, körülbelül hétszázezer lengyel állampolgár dolgozik Angliában, természetes, hogy a két közép-európai ország érdekei megegyeznek ebben a kérdésben.

A kormányszóvivő a családi otthonteremtési kedvezményről elmondta, a program jelenleg valóban a minimálbér feletti összeget keresők számára nyújt lehetőséget, de a kormány a következő hetekben foglalkozik majd azzal a kérdéssel is, hogy hogyan lehet a közfoglalkoztatásban dolgozók esetében is egy fenntartható, hosszú távon működőképes programot meghirdetni.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink