Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-10 08:43:00

Rohamléptekben vásárolják fel a Fideszes politikusok családtagjai az állami földeket

L. Simon László államtitkár fitneszedzőként dolgozó felesége 281 millió forintért vett földet, Mészáros Lőrinc családja pedig 2 milliárdot költött a földárveréseken, úgy, hogy a megengedettnél 100 hektárral több állami földet vásárolt. Az ellenzéki politikusok szerint ismételten a kormányhoz közeli emberek jártak jól, mert nem a helyi gazdák, hanem a nagytőkések jutottak még több földhöz. Az érintetteket tegnap hiába kerestük. Részletek a videóban.

„A magyar kormánytól soha senki nem nyert semmit. Ha valamit valaki meg akar venni, azt ki kell fizetni, az arra előírt és mindenki számára kötelező családok szerint, és ha egyébként az államtitkár felesége így tett, akkor gratulálok neki, jól tette.”

- Orbán Viktor miniszterelnök néhány hete még így értékelte L. Simon László feleségének 34 hektáros földvásárlását. A Miniszterelnökség államtitkárának nejét a kormányfői elismerés annyira fellelkesítette, hogy további csaknem 250 hektárnyi földet vett a Velencei-tó környékén.

Pedig még nyáron közvetlen főnöke, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Lázár János is figyelmeztette az államtitkárt.

„L. Simon László képviselőtársamnak, barátomnak is ezt fogom javasolni, hogy tegyen rendet maga körül.”

atv.hu

További belföldi híreink