Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-09 08:43:00

Teljes tisztújítást tart a PM a hétvégén

Teljes tisztújítást tart a hétvégén a Párbeszéd Magyarországért (PM): vasárnap társelnököket választanak és megújítják az elnökséget, valamint az etikai és a felügyelőbizottságot - mondta el az MTI megkeresésére a párt szóvivője.

Teljes tisztújítást tart a PM a hétvégén
Karácsony Gergely

A női társelnöki posztért csak az azt most is betöltő Szabó Tímea országgyűlési képviselő indul, a férfiért viszont négyen is versenybe szállnak - közölte Tordai Bence.
    

A pozícióért Karácsony Gergely jelenlegi társelnök, zuglói polgármester, Barabás Richárd szakszóvivő, XI. kerületi önkormányzati képviselő, a PM ifjúsági szervezetének vezetője, Erőss Gábor VIII. kerületi önkormányzati képviselő, elnökségi tag, valamint Erdős Zoltán Phillippe, a párt korábbi önkormányzati képviselőjelöltje indul.

Az elnökségi tagságra Árva Pétert, Barabás Richárdot, Erőss Gábort, Hudák Jánost, Mach Pétert, Sebestyén Nikolettát, Szabó Zsoltot, Varga Attilát, Váradiné Naszályi Mártát jelölték, így biztosan nem lesz benne a testületben az abban eddig szereplő Szabó Rebeka zuglói alpolgármester, volt parlamenti képviselő.
    
A jelölés december 28-án lezárult, a jelenleg öttagú elnökség létszámát viszont akár hétfősre is növelhetik. Az esetleges bővítésről majd csak az eseményen döntenek - közölte Tordai Bence.
    
A tisztségviselőket másfél évre választják.
    
A tervek szerint a kétnapos rendezvényen - vitát követően - stratégiát is elfogadnak.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink