Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-01-08 14:50:00

A gyanú szerint megfojtotta feleségét, letartóztatták

A Tatabányai Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy tatabányai férfi előzetes letartóztatását, akit a gyanú szerint november 14-én megfojtotta, majd elásta feleségét - közölte honlapján a Tatabányai Törvényszék.

A törvényszék tájékoztatása szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a vele együtt autózó feleségét megfojtotta, majd a Tata-Komárom közötti útvonalon a szántóföldön elásta.

A rendőrség korábbi közlése szerint a holttestet december 30-án fedezték fel. Azonosítása után kiderült, hogy a győri rendőrkapitányság eltűntként kereste.

Az asszony utolsó napjainak feltérképezése után szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet, majd meghallgatása után őrizetbe vették.

A gyanúsított korábban a sértett eltűnéséről valótlan bejelentést tett, a nő családtagjait, ismerőseit igyekezett a sértett sorsát illetően megtéveszteni. A előzetes letartóztatásról szóló döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

MTI

További belföldi híreink